Høyre vedtok å fjerne flypassasjeravgiften

Høyres landsmøte sluttet seg fredag til et forslag om å fjerne den utskjelte flypassasjeravgiften og erstatte den med en annen avgift.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Forslaget fra Østfold Høyre ble tatt opp på tampen av samferdselsdebatten. I voteringen ble det flertall for forslaget, som lyder ”fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har klar miljøeffekt.”

Flypassasjeravgiften var en del avbudsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene i november 2015. Den ble innført 1. juni i fjor.

Avgiften ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer, pluss moms, totalt 88 kroner.

Avgiften er beregnet å gi 1,6 milliarder kroner i inntekter i inneværende år.

LO-leder Gerd Kristiansen sier hun synes det er bra at Høyres landsmøte «tar til fornuft» i spørsmålet om flypassasjeravgiften.

– LO har vært tydelige på at flyseteavgiften er en uting. Føyer seg inn i en rekke av underlige avgifter fra denne regjeringen som rammer vanlige folk og arbeidsplasser, sier hun, og legger til:

– Det er bra at de nå tar til fornuft, men trist at det skjer etter at hundrevis av arbeidsplasser har gått tapt rundt omkring i landet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder