Rekkehus i Oslo brenner: – Taket kan ikke reddes

Et rekkehus i Kantarellen terrasse på Mortensrud i Oslo er evakuert på grunn av brann. Brannvesenet har nå kontroll på brannen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den første meldingen til politiet gikk ut på at det brant på et kjøkken.

– Taket er overtent og kan ikke reddes. Hele rekkehuslengden – sju eller åtte boliger – er evakuert, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til VG i 6-tiden.

Politet har evakuert 14 personer som følge av brannen. Det er ikke meldt om personskader. Alle nødetatene er på stedet.

Rundt klokken 8 opplyser brannvesenet at de har kontroll på brannen. Det er ikke lenger spredningsfare. Brannvesenet driver nå med etterslukking.

– Vi har kontroll på stedet, men vi har fortsatt mange mannskaper på plass, sier vaktkommandør Morten Haglund i Oslo brann- og redningsetat.

– Brannvesenet er oppe på takene for å komme til og slukke. Det vil ta flere timer. Vi er også på stedet inntil videre sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet.

OVERTENT: Et rekkehus på Mortensrud var overtent i natt. Brannvesenet driver i morgentimene fremdeles med slukningsarbeid på området. Foto: Erik Johansen NTB scanpix

Fem rekkehus er ubeboelige som følge av brannen, opplyser politiet. De evakuerte kan dermed ikke flytte tilbake.

Brannvesenet opplyser at brannen spredte seg til loftet, og at det er mye røyk i området. Folk i området er bedt om å lukke vinduene sine.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.14.

SLUKKER ENNÅ: Dette bildet er tatt like før klokken 06 mandag morgen. Da drev brannvesenet fremdeles med slukningsarbeid. Foto: Erik Johansen NTB scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder