I RETTEN: Aktor Johan Øverberg (t.v.) og forsvarer for hovedtiltalt, Trygve Staff. Fem personer møter i Oslo tingrett, tiltalt for overlagt drap på Khai Ngoc Dinh i et parkeringshus på Grønland 14. juni i fjor. Foto: Ole Gunnar Onsøien, ntb scanpix

P-husdrapssaken behandles på nytt i lagmannsretten

Tirsdag starter Borgarting lagmannsrett for andre gang behandlingen av ankesaken etter P-husdrapet i Oslo sommeren 2014,

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Juryen fant våren 2016 de fem tiltalte skyldig i drap, men fagdommerne satte kjennelsene til side.

Den antatte hovedmannen, Thanh Sanh Le (40) har erkjent at han skjøt og drepte Khai Ngoc Dinh (44) i et parkeringshus på Grønland i Oslo i juni 2014.

– Han er straffet for forsettlig drap, men han står helt fast ved at dette ikke var planlagt eller en overlagt gjerning, sa hans forsvarer Trygve Staff til NTB våren 2016.

Bakgrunn: Khai (44) ble skutt en rekke ganger

Beskrevet som ren likvidering

Politiet mener drapet i 2014 var hevn for at Dinh ble frikjent for drapet på 40-åringens bror i 2012. Drapet ble beskrevet som en ren likvidering.

For alle de fem tiltalte ble kjennelsen om skyld i overlagt drap satt til side i fjor, mens fagdommerne også satte til side skyldkjennelsen for forsettlig drap for tre av dem. Saken skal nå behandles av en meddomsrett, bestående av tre fagdommere og fire lekdommere – uten jury.

Les også: Hun lå og sov da ektemannen ble skutt i garasjen

Retten har satt av en hel måned til behandlingen av saken, som etter planen skal avsluttes 27. april.

Tingretten dømte de fem tiltalte noe mildere enn det aktor hadde lagt ned påstand om. De fem mennene, fire norskvietnamesere og en svenske, fikk mellom 10 og 18 års fengsel. Aktor ba om mellom 14 og 18 års fengsel.

Les også

Mer om

  1. P-husdrapet
  2. Krim
  3. Drap

Flere artikler

  1. 14 års fengsel for hovedmannen bak P-husdrapet i Oslo

  2. Tiltalt for Ellingsrud-drapet er kjent skyldig i å ha drept sin to år gamle datter

  3. Far dømt til tolv år fengsel for å ha ristet babyen til døde

  4. Dette er scenarioene i Jensen-saken

  5. Familiefar dømt til 20 års fengsel for Ellingsrud-drapet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder