SPERRER: Vogntoget henger ut over jernbanesporet, noe som fører til at Trønderbanen foreløpig er stengt. E6 vil også bli stengt under bergingen. Foto: Nyhetstips.no

Vogntog av veien - Trønderbanen sperret

Det er redusert fremkommelighet for både biler på E6 og Trønderbanen etter at et vogntog kjørte ut og over skinnegangen ved Levanger.

  • David Bach
  • Eirik Tufteland Kroken
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

MÅ BERGES: E6 vil sperres under berginen av kjøretøyet. Sjåføren av vogntoget har smerter i ryggen, men er ellers uskadet, ifølge Adresseavisen. Foto: Nyhetstips.no

Politiet i Nord-Trøndelag fikk melding om at et vogntog hadde kjørt av veien på E6 i Levanger like før klokken 11 søndag.

Ved 16.30-tiden sier operasjonsleder Stig Rune Sagen at politiet har gjort avhør av føreren og undersøkt stedet.

– Vi holder på å etterforske, men det kan se ut som at ulykken skyldtes materialsvikt på kjøretøyet, forteller han.

Stengte E6 og Trønderbanen

Etter utforkjøringen har det vært stengt for passering for både vei og tog.

– De jobber fremdeles med å berge vogntoget. Nå er det redusert fremkommelighet, men både Trønderbanen og E6 får passere, sier Sagen.

Vegtrafikksentralen opplyser om det samme – trafikken kan foreløpig passere, men E6 vil bli delvis stengt i forbindelse med bergingsarbeidet.

Lastet med griseslakt

Innsatsleder Eirik Johannesen sier til Adresseavisen at semitraileren var fullastet med griseslakt da den kjørte av veien.

– Rett sør for Åsen, like før jernbanebrua, har den veltet ut på høyre side og sklidd ned mot jernbanesporet, sier Johannesen til avisen.

Sjåføren av kjøretøyet skal ha klaget på smerter i ryggen, men er ellers uskadet, sier Johannesen til Adressa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder