FOTO: PRIVAT

Døde i helikopterstyrten: Firebarnsfaren Kjetil Wathne (51) beskrives som en morsom allviter

INNENRIKS

Den ivrige Liverpool-supporteren fra Bømlo vil bli savnet for sin humor, trygghet og omsorg, skriver broren.

Publisert: Oppdatert: 02.05.16 14:24

Kjetil Wathne var ansatt i Karsten Moholt AS, et firma med 150 ansatte. Firmasjef Linn Cecilie Moholt (39), som også mistet både faren og broren da et Air France-fly styrteti Atlanterhavet i 2009, beskriver Wathne som en godt likt ansatt.

– Han var en veldig faglig dyktig ansatt som var veldig godt likt av kollegene sine. Han hadde mange gode venner her, og han vil bli dypt savnet, sa hun til VG lørdag.

– Dette er beskjeden man håper man aldri får. Som leder er det å miste en ansatt i en ulykke det verste man kan oppleve.

Få oversikt: Dette er ofrene

Vekslet noen siste ord

Da firebarnsfaren tirsdag forlot bedriftens lokaler på Askøy for å utføre et oppdrag på Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen, møtte han Moholt på parkeringsplassen. Hun var også på reisefot, og skulle etter planen ikke tilbake på kontoret før neste mandag.

– Vi vekslet noen ord, og jeg spurte hvordan det gikk. Han var den siste ansatte jeg snakket med før jeg kom tilbake på kontoret på fredag, etter at ulykken hadde skjedd. Det er rart å tenke på, sier Moholt.

På Facebook har Wathnes datter skrevet en siste hilsen til faren. Hun skriver at nyheten er den tyngste hun noen gang har fått, og beskriver han som en elsket far.

Ordførere etter ulykken: – Bistår så lenge det trengs

Bømlo kommune, som Kjetil Wathne opprinnelig er fra, har også tatt til Facebook for å uttrykke sin sorg over tapet av 51-åringen.

– Våre tankar og medkjensler går til dei nære pårørande etter den tragiske helikopterstyrten fredag 29. april ved Turøy på Sotra. To av de omkomne har tilknyting til vår kommune, men var busett i Bergen. Ein av dem har nær familie i Bømlo kommune. Kriseteamet vårt er tilgjengeleg om dei ønskjer kontakt og treng oppfølging, sier ordførar Odd Harald Hovland i Facebook-meldingen.

Familien ber om ro

Kjetil Wathnes bror, Per Wathne, som er familiens talsmann, skriver følgende i en uttalelse på vegne av familien:

«Kjetils humor, trygghet og omsorg vil bli dypt savnet. Vi setter stor pris på all omsorg og omtanke fra familie, venner og kollegaer.

Alle som er, og har vært, involvert i redningsarbeid, etterforskning og støttearbeid fortjener en stor takk for profesjonelt og verdig arbeid. Nå ber vi om at familien og de nærmeste sitt privatliv respekteres i denne tunge tiden, og at vi alle får ro i tiden som kommer.»

Ivrig Liverpool-supporter

På fritiden var Wathne en ivrig Liverpool-supporter som reiste jevnlig til England for å følge favorittlaget sitt, heter det i et offentlig brev fra Karsten Moholt AS.

«Kjetil var også en stor musikk elsker, og var en hyppig gjenganger på Apollon i Bergen, og likte best de gode gamle vinylplatene. Kjetil blir beskrevet som en allviter som kunne svare på alle spørsmål, både i quiz og av faglig karakter. Kollegene på Feltserviceavdelingen kjente ham som en sindig og rolig person, med godt humør og god sans for humor», skriver firmaet videre.

Her kan du lese mer om