BOKBOMBE: Ingunn Yssen lanserer i sin bok om Valla-saken. Foto: Line Møller

Yssen: - Valla nektet meg å le

(VG Nett) Allerede få dager etter at hun tiltrådte som internasjonal sekretær, skal Ingunn Yssen ha fått beskjed om at hun måtte forandre personlighet.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det skriver Yssen i boken «Vi kan alle bli den lille», som lanseres i dag. I boken beskriver Yssen i detalj om hvordan hun mener hun ble mobbet av LO-leder Gerd-Liv Valla. Valla trakk seg som LO-leder 9. mars 2007, etter at det såkalte Fougner-utvalget konkluderte med at hun hadde mobbet Yssen slik at hun ble syk.

Kontroversiell

I boken beskriver Yssen blant annet de første dagene etter at hun tiltrådte jobben som internasjonal sekretær. Ifølge Yssen var hun overlykkelig over jobben, noe hun tydelig viste. Dette ble ifølge Yssen dårlig mottatt blant de andre ansatte i Folkets Hus, og Yssen skal ha blitt kalt inn på teppet til LO-lederen.

- Valla oppsøkte meg på kontoret mitt, og var opptatt av at jeg måtte forandre personlighet. Jeg burde begynne å kle meg moderat, og hun advarte mot å endre innredningen på kontoret mitt. Videre skulle jeg ikke le høyt, og mest av alt; jeg skulle ligge lavt i terrenget, hevder Yssen i boken.

Årsaken til dette pålegget skulle være at ansettelsen av Yssen var kontroversiell i LO. I sin egen bok «Prosessen» bekrefter Valla at det var stor motstand internt i LO mot at Yssen skulle få den prestisjefylte stillingen som internasjonal sekretær. I boken avviser imidlertid Valla alle påstander om at hun skal ha mobbet eller trakassert Yssen.

Gerd-Liv Valla har ikke svart på VG Netts henvendelser i dag.

Forholdet forverret

Yssen beskriver i boken hvordan forholdet mellom henne og LO-lederen gradvis forverret. Situasjonen toppet seg, ifølge Yssen, da hun ga Valla beskjed om at hun var gravid. Yssen hevder at Valla uttrykte stor skuffelse over nyheten.

- Vallas oppsummering var: «bra for deg, men dårlig for meg og LO». Det var ingen tvil om at hun så på min graviditet som noe negativt, skriver Yssen.

I boken hevder hun at graviditeten bidro til å forverre forholdet mellom henne og Valla.

- Hun ville ikke lenger ha meg med på møter som internasjonal sekretær alltid hadde vært med på. Innkallinger til hennes kontor kom stadig oftere. Formålet var å kritisere, og ytre sterk misnøye med meg eller mitt arbeid, skriver Yssen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder