MINNESTED: Venner og kjente av den drepte Kristin Juel Johannessen la ned blomster og hilsner nær drapstedet.
MINNESTED: Venner og kjente av den drepte Kristin Juel Johannessen la ned blomster og hilsner nær drapstedet. Foto:Roger Neumann,VG

Fant hjelm med synsk hjelp

Nytt funn granskes av Kripos

INNENRIKS

Et mystisk hjelmfunn kan kaste nytt lys over drapsgåten Kristin Juel Johannessen. Hjelmen ble funnet av drapsofferets far etter anvisning fra en synsk person.

Publisert: Oppdatert: 24.02.15 21:18

Etter at Juel Johannessen fant hjelmen ved hjelp av en klarsynt, har også TVNorges klarsynte i programmet «Fornemmelse for mord» gått inn i saken. Søndag tar TV-kanalen opp drapsgåten.

- Våre klarsynte pekte ut nøyaktig samme fluktrute som mannen Juel Johannessen benyttet seg av, sier programleder Per Asle Rustad.

En 25-åring ble først dømt til 12 års fengsel for drapet, men senere frifunnet fordi håranalyser viste seg å ikke kunne stamme fra ham.

Kristin Juel Johannessen (12) ble drept da hun skulle på badetur rett ved hjemmet, i Mørk utenfor Larvik.

Etter det VG kjenner til, er det likheter mellom hjelmen som er funnet, og hjelmer som har vært aktuelle i politietterforskningen.

Politiførstebetjent Tom Olaisen bekrefter funnet av hjelmen.

- Vi har bedt om flere undersøkelser av den, blant annet med tanke på DNA og fingeravtrykk. Vi ønsker å finne ut om hjelmen kan ha noe med vår sak å gjøre, sier Olaisen.

Han opplyser at det har vært en viss aktivitet i etterforskningen den siste tiden. Blant annet er det avhørt nye vitne.

- Nå håper vi det kommer inn nye tips i kjølvannet av TV-programmet, som kan hjelpe oss videre i etterforskningen, sier politiførstebetjenten til VG.

Her kan du lese mer om