ERSTATTER HOKSRUD: Frp leder Siv Jensen sammen Pål Morten Borgli, som erstatter Bård Hoksrud i Fremskrittspartiets sentralstyre. Hoksruds sexkjøp dominerte møtet med pressen i forkant av sentralstyremøte mandag. Foto: Scanpix

ERSTATTER HOKSRUD: Frp leder Siv Jensen sammen Pål Morten Borgli, som erstatter Bård Hoksrud i Fremskrittspartiets sentralstyre. Hoksruds sexkjøp dominerte møtet med pressen i forkant av sentralstyremøte mandag. Foto: Scanpix

Jensen: - Klar forskjellsbehandling av Frp

Frp-leder Siv Jensen mener at loven mot sexkjøp i utlandet er symbolpolitikk.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Vel hjemme fra ferie går hun rett i strupen på mediene med beskyldninger om forskjellsbehandling.
Jensens kraftige motangrep i kjølvannet av stortingsrepresentant Bård Hoksruds sexkjøp i Riga overskygget fullstendig interessen for sentralstyremøtet mandag, der en første gjennomgang av det dårlige valgresultatet var viktigste tema.

- Ikke partisak

Partileder Jensen, som var på utenlandsferie da Hoksrud-saken sprakk i forrige uke, beklaget bordellbesøket og slo fast at alle må følge loven. Men hun fastholder at det er snakk om en privat handling og ikke en partisak.

- Den hører ikke hjemme i sentralstyret siden Hoksrud har trukket seg fra alle verv i partiet, sa Jensen.

LES OGSÅ: Bård Hoksrud trekker seg fra alle verv

Hun legger til at Frp har vært mot sexkjøploven hele veien og mener at den har mange prinsipielt uheldige sider.

- Forbudet fremstår mer som symbolpolitikk enn som realpolitikk, sier Jensen til NTB.

Hun understreker likevel at alle må følge norsk lov, men hun overlot til andre å vurdere alvorlighetsgraden i lovbruddet.

Valgkampen

Hva som ble sagt om Hoksrud-saken under møtet i sentralstyret, ville ingen i Frp-ledelsen kommentere mandag. Ifølge dagsordenen skulle feil og erfaringer fra kommunevalgkampen være det dominerende temaet.

Frp havnet nede på 11,4 prosents oppslutning.

Jensen mener noe av svaret er å unngå å havne i mediene med negative saker, selv om det øyensynlig er spesielt vanskelig for Frp.

Forskjeller

- Jeg mener det er en åpenbar forskjellsbehandling av oss i forhold til andre partier, sier Jensen og viser til en svært alvorlig sexforbrytersak - nemlig om den overgrepssiktede ordføreren i Gudbrandsdalen.

- Jeg merker meg at i den ene saken blir vedkommende identifisert, og i den andre blir navnet holdt tilbake. Jeg vet ikke om det er bevisst fra mediene, men jeg mener man bør se nærmere på hvorfor Frp blir behandlet så åpenbart forskjellig fra andre partier, sier Jensen.

KOMMENTAR: VG-redaktør om Hoksrud-saken

Partilederen mener at partiet gjorde en forholdsvis en god valgkamp, men at negativ presseomtale bidro til det dårlige resultatet.

- Vi har hatt et krevende år, med mer oppmerksomhet rundt våre interne forhold enn på våre politiske løsninger. Her ligger utfordringen fram mot 2013, sier Jensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder