UNDERSØKTE: De to drapssiktede mennene har reparert biler i verkstedområdet like ved der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet. Bilen på bildet ble undersøkt i Oppegård av politiet tirsdag og er ikke bilen som ble solgt 8. august. Foto: Daniel Sannum Lauten

Drapssiktet solgte bil med mulige kollisjonsskader

(VG Nett) Den drapssiktede 37-åringen fra Ålesund solgte en bil med knust frontrute og flere bulker etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant i august.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG var sent i går kveld i kontakt med mannen som kjøpte bilen. Både han og kameraten, som er den som kjenner 37-åringen, satt i lange avhør om bilkjøpet og kontakten med drapssiktede.

Bilen, en grønn Citroên Xantia 1999-modell, er ifølge kjøperen nå beslaglagt av politiet.

- Bilen ble kjøpt omkring 8. august. Jeg tok et bilde av bilen én eller to dager etter at jeg kjøpte den, og det bildet er tatt 10. august, sier bilkjøperen.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på vei hjem fra en venninne 5. august.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER

LES OGSÅ: Ble vurdert som psykotisk i juni

- Noen kan ha blitt påkjørt

Han sier at bilen har flere skader: to bulker i panseret, i nærheten av grillen og nærmere frontruta, i tillegg til at frontruten er knust.

- Avhøreren spurte avslutningsvis om hva jeg tenkte, da svarte jeg at når jeg ser skadene på bilen så trekker jeg mine konklusjoner om at noen kan ha blitt påkjørt med den, sier mannen.

Den drapssiktede 37-åringen solgte bilen for 2000 kroner, som er samme sum som vrakpanten.

Da hadde den drapssiktede mannen kun hatt bilen i under to måneder, etter å ha byttet den til seg, ifølge den nåværende bileieren. Ved å selge bilen så fort, unngikk han omregistreringsavgift ved salget.

VGTV: Se hele politiets pressekonferanse om Sigrid-drapet

Saumfart for spor

Veiene i området hvor Sigrid Giskegjerde Schjetne har beveget seg har blitt saumfart i jakten på spor, og ingen tegn til bremsespor, bildeler eller lignende er blitt funnet.

Likevel brukte politiet store ressurser på bilsporet tirsdag. Allerede på formiddagen troppet de opp hjemme hos eieren og beslagla den grønne bilen for kriminaltekniske undersøkelser.

Ved 17-tiden gikk både bilkjøperen og kameraten hans i avhør på politihuset. Der satt de begge i over fem timer.

- Det var veldig mange detaljerte spørsmål om bilen og forskjellige tidspunkt. Jeg kjenner ikke den drapssiktede mannen, så det var kun dette politiet var interessert i, sier bilkjøperen til VG.

LES OGSÅ: Begge de siktede nekter for å ha drept Sigrid

Løy om påkjørsel

Den svært bilinteresserte 37-åringen er tidligere straffedømt for vold.

Da han slo en kvinnelig nabo i hodet med en jernstang i 2006, forsøkte han å forkle seg og dro til en kamerat.

Da fortalte den psykisk ustabile mannen at han hadde kjørt på en kvinnelig syklist og stukket fra stedet, og ba kameraten om et alibi. Det fikk han ikke.

Rød stasjonsvogn

Etter det VG får opplyst er politiet også svært interessert i en rød stasjonsvogn som er registrert på den siktede 64-åringen.

Et av politiets nøkkelvitner sier til VG at det er samme type bil som de så den natten Sigrid forsvant.

Tirsdag kveld viste VG et bilde av samme type stasjonsvogn som den drapssiktede 64-åringen eier til Anne-Mette Sæthre og datteren Nina Sæthre.

En rød Citröen stasjonsvogn.

De to er ikke i tvil:

- Dette er samme type bil som vi har beskrevet helt fra første stund, helt fra jeg gikk ut søndagen hun hadde blitt borte og snakket med operasjonsleder på stedet om hva vi hadde sett. Alle detaljene, som for eksempel lyktene, er de samme. Nå går det frysninger nedover ryggen på oss, sier Anne-Mette Sæthre til VG Nett.

Ikke avhør onsdag

Politiet vil onsdag ikke foreta noe avhør av de to drapssiktede mennene, melder NTB.

Både den 37 år gamle og den 64 år gamle mannen satt tirsdag i lange avhør i Politihuset på Grønland. Dersom de skal fremstilles for varetektsfengsling, vil dette trolig skje torsdag.

- Min klient vil ikke bli avhørt i dag og blir det et rettsmøte, blir det i så fall i morgen, sier 64-åringens advokat, Aase Karine Sigmond, til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder