NYBAKT PAPPA: Advokat Geir Lippestad ble pappa til en liten jente i natt. Foto: Scanpix

Lippestad ble pappa igjen i natt

AUF-fylkesleder: En god dag når det har blitt flere Lippestader i verden

(VG Nett) Advokat Geir Lippestad og kona Signe ble i natt foreldre til en jente. Dermed er familiens åttende barn født.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Jeg ble pappa til en jente i natt. Alt er bra med mor og barn. Jeg er utrolig stolt av mor, skriver Lippestad i en tekstmelding til VG Nett.

Advokaten ble verdenskjent over natten da han tok på seg forsvarerrollen for terroristen Anders Behring Breivik.

Tilbake på jobb i morgen

16. april starter rettssaken, så Lippestad har måttet utsette pappapermisjonen han hadde planlagt rett i etterkant av fødselen.

- Dessverre blir det ingen permisjon. Jeg er tilbake på jobb i morgen skal vi klare å bli ferdig til 16. april. Jeg tar fri i juli i stedet, skriver den nybakte pappaen.

Også overlevende etter Utøya-tragedien har lagt merke til Lippestads familieforøkning.

«Du vet det er en god dag når det har blitt flere Lippestader i verden. Gratulerer @geirlippestad», skriver fylkesleder i Akershus AUF, Elin L'Estrange, på Twitter.

- Jeg synes Lippestad er en imponerende mann, som fortjener all den støtten han kan få. Han gjør en nødvendig jobb, og har forstått hva demokrati dreier seg om, sier Elin L'Estrange til VG Nett.

Ifølge fylkeslederen er det mange AUF-ere som har stor tillit til Breiviks forsvarer.

- Jeg oppfatter at mange AUF-ere synes han gjør en god jobb, og det har mange ment helt siden begynnelsen. Mange er medlem av støttegruppa for ham på Facebook, sier hun.

VGTV: Utøya-overlevende takker Lippestad for innsatsen

Stor familie

Fra før har Geir og Signe Lippestad en tre år gammel datter sammen. Fra et tidligere forhold har han ytterligere to døtre, mens hun har fire barn fra før. To av barna sitter i rullestol.

I et intervju med magasinet KK ved årsskiftet fortalte Signe Lippestad om graviditeten og om livet som kona til mannen som forsvarer Breivik. Der fortalte hun blant annet at hun og ektemannen hadde planlagt en ukes ferie alene før fødselen, men at det i stedet ble en halv helg.

- Da koser vi oss i det ene døgnet. Det viktigste er at vi er sammen og har hverandre, sa Signe Lippestad den gang.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder