VIL BRUKE RADAR: Forsvaret vil forsøke å bruke radar for å finne deler som er begravd i snøen på havaristedet i Kebnekaise-massivet. Foto: Roger Vikström /Expressen /POOL /SCANPIX

Letemannskaper intensiverer søket på Kebnekaise

Letemannskapene intensiverer tirsdag søket etter levninger og vrakdeler etter Hercules-ulykken fordi været blir dårligere onsdag, opplyser politiet.

Artikkelen er over åtte år gammel

For å hindre at noen av lettemannskapene faller utfor kanten arbeides det nå med å sikre den såkalte toppkammen på Kebnekaise. Arbeidet utføres av 15 fjellklatrere.

Samtidig jobbes det på isbreen nedenfor.

- Værutsiktene ser dårligere ut for morgendagen, så i dag arbeider vi intensivt for å rekke så mye som mulig, sier politiets innsatssjef David Ögren.

Forsvaret bruker radar i et forsøk på å finne deler som er begravd i snøen, skriver NRK.

- Vi har testet radaren for å se ned i snøen, og det ser ut til at det går greit, sier lederen for den norske delen av havarikommisjonen, Per-Egil Rygg.

Hercules-flyet fløy inn i fjellveggen like ved toppen av Kebnekaise i Nord-Sverige, og fem personer omkom. Rett nedenfor havaristedet er det en isbre hvor letemannskapene nå jobber.

- Vi har fått kartlagt stedet ganske godt og har god oversikt over havaristedet. Men det er lite tilgjengelig område, og det er ekstreme forhold. Sånn sett er det et veldig krevende arbeid, sier Rygg.

Det har gått flere skred i området, og levninger og vrakdeler ligger begravd i store snømengder. Svensk politi har sperret av Kebnekaise-området helt til 15. april.

- Det er også skredfare i området. Men nå skal politiet få jobbe i fred, sier kommunikasjonssjef Anna-Lena Hesse hos politiet i Norrbotten.

Hercules-flyet fløy inn i fjellveggen like ved toppen av Kebnekaise i Nord-Sverige, og fem personer omkom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder