SV-Kristin: - Frp er ekstremister

(VG Nett) - Frps politikk er ekstrem i verdenssammenheng. Prisen for deres enøyde ideologiske korstog betales av vanlige folk. Det sier SV-leder Kristin Halvorsen.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

FORNØYD: Finansminister Kristin Halvorsen mener krisepakken er et viktig skritt på veien for å bedre situasjoen for norske banker. Foto: Scanpix

Finansuroen på verdens børser var et av hovedtemaene da SV-lederen i formiddag innledet om den politiske situasjonen for SVs landsstyre. Samtidig rettet hun knallharde angrep på hovedmotstander Frp.

Ifølge Halvorsen står Norge godt rustet til å møte den internasjonale finanskrisen. Hun mener krisen ville rammet hardere dersom Frp hadde sittet i regjering.

Ekstremt

Finansministeren viser til at Frp er tilhengere av at markedet skal styre seg selv. I tillegg har partiet blant annet har foreslått kutt på tilsyn med finansinstitusjonene. Halvorsen mener det er vanlige folk som betaler prisen når kontrollen blir mindre.

- Frp hevder de bare kutter på unødvendig byråkrati, men det er blant annet god kontroll med finansinstitusjonene som gjør at vi står bedre rustet til å møte denne krisen enn mange andre land, sier Halvorsen.

Hun mener Frps holdningen til finanskrisen viser at partiet er
ekstremt, ikke bare i Norge, men i verdenssammenheng. Ifølge Halvorsen har sentrale Frp-representanter kommet med uttalelser som selv ikke republikanernes presidentkandidat John McCain ville skrevet under på.

VGDEBATT:«Det var hyggelig så lenge det varte, Frp. Men nå er nok moroa over».Diskutér videre her!

Halvorsen gjør det helt klart at Frp blir SVs hovedmotstander i den kommende valgkampen.

- Velgerne ser nå tydelig hva som er alternativet til fortsatt rødgrønt styre. Når turbokapitalismen får herje fritt er det ikke til gagn for folk flest, sier Halvorsen.

SV-lederen retter også et kraftig verbalt spark til Frp-formann Siv Jensen

- Siv Jensen må slutte å sutre når vi utfordrer dem på innholdet i programmet deres. Hun kan ikke furte ett år og regne med at velgerne blir beroliget, sier Halvorsen,

Nye kjernevelgere

SV-lederen har stor tro på at de rødgrønne partiene skal beholde flertallet etter valget neste år, og kan glede seg over målinger som gir SV klar fremgang. Hun benyttet samtidig anledningen til å hilse tilbake til Ap-høvdingen Haakon Lie, som denne uken hyllet både Halvorsen og det rødgrønne samarbeidet.

LES OGSÅ:Haakon Lie (103) roser SV-Kristin

Hun understreker at rosen fra Haakon Lie er en stor inspirasjon.

- Det kan virke som SV har fått en ny gruppe kjernevelgere, nemlig menn over 100 år, sier Halvorsen.

- Useriøst

Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein fnyser av kritikken fra finansministeren.

LES OGSÅ: Frp:- Klarer ikke ta Kristin alvorlig

- Vi kan ikke ta Kristin seriøst på dette utspillet. Jeg anser dette mer som indremedisin for et hardt presset SV. Angrep er som kjent det beste forsvar, sier Leirstein til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder