VED GODT MOT: SV-leder Kristin Halvorsen tror det blir tøffere å forhandle med regjeringspartnerne. Foto: Mads A. Andersen

Kristin om forhandlingene:
- Det blir tøffere

FINANSDEPARTEMENTET (VG Nett) Kristin Halvorsen mener SV har måttet lide for sakene den rødgrønne regjeringen har mislyktes med.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Partilederen møtte pressen i Finansdepartementet dagen etter dagen for å forsøke å forklare tilbakegangen til SV i Stortingsvalget.

Les også:SV ned på historisk bunnivå

- I løpet av disse fire årene har vi fått kritikk for at vi ikke har ført mer SV-politikk. På fattigdom, skole og på miljø. Det er helt opplagt at SV har tatt en god del av støyten for det rødgrønne prosjektet, sier hun om mandagens resultat.

SPESIAL:Sjekk resultatet fra valg-thrilleren her

Halvorsen forteller at hun og hennes medarbeidere har brukt dagen derpå til å snakke om hvordan SV skal mobilisere for å få gjennomslag for sin politikk i regjering.

- Kniver med Senterpartiet

- Jeg er skuffet over vårt eget valgresultat. At vi ikke klarte å mobilisere flere velgere. Vi har selvfølgelig fått et tøffere utgangspunkt for forhandlinger med de andre partiene. Det er klart, slår Kristin Halvorsen fast på spørsmål fra VG Nett.

VG NETT-LESER: «Honnør til gode Ap-politikere. Synd vi må slite med SV og Sp i fire år til». Delta i debatten her!

Ifølge partilederen har SV 771 flere stemmer enn Sneterpartiet etter Stortingsvalget tirsdag ettermiddag. Det gjør de to lillesøstrene Navarsete og Halvorsen jevnstore når de møter ved forhandlingsbordet til storebror Stoltenberg.

- Vi driver og kniver litt her nå, ler Halvoser

- Ja, hvordan blir denne krigen mellom deg og Liv Signe?

- Nei, det blir ikke noen krig. Det var en spøk, kontrer SV-lederen.

Nekter å kommentere SV-krav

Mye tyder likevel på at det blir utskiftninger i regjeringskabalen til de rødgrønne.

- Det kommer litt an på hvilke departementer det er snakk om. Hvor tunge og arbeidskrevende de er og hvor stort ansvar de har, sier Kristin Halvorsen.

Tirsdag gikk flere SV-profiler ut og mente at partiet måtte få til en klar strategi for å få norske styrker ut av Afghanistan og få til en mer liberal og human asylpolitikk - for å i hele tatt kunne sitte i regjering.

Les også:Åpner for at SV kan bryte ut av regjering

- Er du enig i det?

- Jeg kommer ikke til å kommentere noen av de tingene der. Nå skal vi diskutere hos oss, prioritere våre saker og så skal vi forhandle med de andre, sier Halvorsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder