FLYTTET NYLIG TIL ELVERUM: Faren som fredag kveld skal ha drept sin 13 år gamle sønn, før han også drepte seg selv, meldte nylig flytting til Elverum kommune. - Uvirkelig, sier utdanningssjefen i kommunen. Foto: Torstein Bøe/VG

Politiet mener far drepte sønnen (13) og seg selv: – Helt uvirkelig

ELVERUM (VG) Politiet etterforsker dødsfallene i Elverum som drap og selvdrap. Faren og sønnen (13) hadde nylig flyttet til Elverum fra en annen kommune i Hedmark.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var i en pressemelding lørdag kveld at politiet meldte at det ut i fra omstendighetene og funn på åstedet er deres teori at det dreier seg om drap og selvdrap.

– Vi mener at det er mannen i 40-årene som har tatt livet av sin 13 år gamle sønn og deretter seg selv, skrev politiet i pressemeldingen.

– Vi vil fortsatt jobbe med denne saken for å få kartlagt alle forhold rundt dødsfallene, sa politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt.

VG har søndag kontaktet Innlandet politidistrikt, men de har ikke kommet med noen ny informasjon om saken.

– Hendelsen har slått ned som et kjempesjokk i Elverum, sier utdanningssjef Tord Arnesen til NTB.

Han utgjør kriseledelsen sammen med rådmann og aktuelle sektorsjefer.

– At en far tar med seg et barn inn i døden, det er helt uvirkelig. Det tror jeg er følelsen som alle sitter med her, sier han.

Kripos bistår

– Vi ble varslet om saken klokken 20.30 fredag kveld, og har lørdag gjort undersøkelser på stedet med bistand fra Kripos, sa politiadvokat Løhren Borg til VG lørdag ettermiddag.

Kriminalteknikerne fra Kripos har vært på plass i Elverum siden lørdag morgen. De bistår med den tekniske etterforskningen av hendelsen, opplyste kommunikasjonssjef Ida Dahl Nilssen i Kripos til VG lørdag.

Den 13 år gamle gutten bodde hos faren i Elverum kommune. Ingen av dem er kjent for politiet fra før, ifølge NTB.

TO DØDE: Politiet var lørdag kveld fortsatt utenfor boligen hvor en voksen person og et barn ble funnet døde fredag kveld. Foto: Torstein Bøe, VG

Kriseteam på plass

De pårørende er varslet, og begge de døde er sendt til obduksjon, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet vil foreløpig ikke uttale seg om dødsårsak eller andre omstendigheter rundt hendelsen.

Lørdag kveld meldte politiet at de er ferdig med de innledende undersøkelsene på stedet, og at Kripos vil bistå i forbindelse med obduksjon. Foreløpige obduksjonsrapporter er tidligst ventet tirsdag.

Flyttet nylig til Elverum

Mannen og sønnen meldte nylig flyttet til Elverum, fra en annen kommune i Hedmark.

Kriseledelsen samlet seg til et nytt møte søndag klokken 15.

– Vi jobber særlig opp mot guttens skole for å støtte rektor og lærerne i hvordan de skal formidle hendelsen og ivareta elevene når de kommer på skolen mandag, sier utdanningssjef Arnesen til NTB.

Etter møtet redegjorde ordfører Erik Hanstad for hvordan 13-åringens medelever skal bli informert om det som gar skjedd:

– Alle elevene vil samtidig bli informert om det som har skjedd. Åttende trinn, hvor gutten var elev, skal samles etterpå. Der vil alle nødvendige ressurser – helsepersonell og folk fra skolen – være tilgjengelig. Og kontaktlærerne skal følge klassene gjennom hele dagen, sa ordfører Erik Hanstad til NTB

Går ikke ut med navn søndag

Prosten i Elverum skal også delta under møtet for å diskutere muligheten for å åpne kirken for lokalbefolkningen.

Det er foreløpig ikke planlagt noen offisiell, felles minnemarkering, fordi navnene på de to døde ennå ikke er offentliggjort av politiet, skriver NTB.

Foreløpig har ikke politiet gått ut med navnene på de avdøde.

Søndag sier politiadvokat Løhren Borg til Østlendingen at en eventuell offentliggjøring av navnene på de to som ble funnet døde ikke vil bli offentliggjort søndag.

– Vi kommer ikke til å gjøre det i kveld, så det kommer jeg tilbake til mandag, sier Løhren Borg til lokalavisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder