Nok et varsel er sendt inn mot byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nytt varsel mot byråd i Oslo

Ledere i Utdanningsetaten i Oslo har sendt inn nok et varsel mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

VG / NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lederne reagerer på flere uttalelser Thorkildsen har kommet med i mediene etter deres første varsel 11. september og mener at byråden har brutt mot vernet om gjengjeldelse, melder NRK.

Det nye varselet ble sendt til Oslo kommunes eksterne varslingsmottak hos revisjonsselskapet BDO forrige fredag. Det ble formidlet anonymt til flere politikere i bystyret fredag, skriver NRK.

les også

Hovedverneombud: – Ansatte føler seg misbrukt i varsel mot Thorkildsen

I varselet står det blant annet: «I etterkant av varselet har byråden gjentatte ganger uttalt seg i mediene om saken. Der har hun i sterke ordelag kritisert Utdanningsetatens ledelse og slik vi oppfatter det gjort sitt beste for å diskreditere varslerne. Dette anser vi som en gjengjeldelse i strid med arbeidsmiljølovens § 2 A-2».

I en SMS til NRK har Thorkildsen denne kommentaren om det nye varselet: «Hei, jeg kan dessverre ikke kommentere et varsel. Ta eventuelt kontakt med byrådsleders kontor».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder