ARBEIDSGIVER: Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: David Engmo

Departementsansatt suspendert etter varsel om sex-kjøp

Nærings- og fiskeridepartementet har suspendert en av sine ansatte mens de undersøker et varsel om vedkommende skal ha kjøpt seksuelle tjenester mens han var på tjenestereise.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Ifølge varselet, skal den departementsansatte ha kjøpt sex på tjenestereiser blant annet i Myanmar, Sri Lanka, Angola og Karibien.

Mannen bekrefter overfor VG at dette ble oppgitt som innholdet i varselet. Hans arbeidsgiver, Nærings- og fiskeridepartementet, informerte ham første gang om saken i en telefonsamtale i mars.

– Stiller meg uforstående

Varselet ble opprinnelig gitt til Utenriksdepartementet, men ettergås nå av hans arbeidsgiver, Nærings- og fiskeridepartementet.

– Jeg stiller meg helt uforstående til varselet. Det er vanskelig å forholde seg til det, ettersom påstandene ikke er konkretisert, sier han til VG.

Vedkommende har hatt en rekke betrodde stillinger i departementet og flere internasjonale verv knyttet til sitt fagområde.

Etter det VG forstår, ble vedkommende suspendert fra sin nåværende stilling i midten av april.

– Det er frustrerende å være suspendert, fordi jeg er utrolig glad i jobben min, sier han.

– Lovbestemt taushetsplikt

Varselet til Utenriksdepartementet skal, etter det VG forstår, være hele bakgrunnen for at vedkommende er suspendert fra sin stilling.

– Spørsmål om eventuelle personalsaker kan ikke departementet kommentere av hensyn til lovbestemt taushetsplikt. På generelt grunnlag understreker vi at eventuelle brudd på etiske og juridiske regelverk departementsansatte er underlagt, skal følges opp med egnede tiltak, skriver Trond Viken, kommunikasjonsdirektør i Nærings- og fiskeridepartementet, i en uttalelse til VG.

Kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen, viser til Nærings- og fiskeridepartementet for kommentar om saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder