Knivene undersøkes av Kripos i dag

(VG NETT) De tre knivene som er funnet i Baneheia, er i dag sendt til Kripos for nærmere undersøkelser. Politiet håper en av knivene er drapsvåpenet.

Artikkelen er over 20 år gammel

Sammenholder materiale

Knivene, som ble sendt til Kripos` laboratorium i Oslo i dag, skal sammenholdes med annet materiale politiet har tilgjengelig, blant annet den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt.

Det vil trolig være enkelt å slå fast om en eller flere av knivene er av samme type som den eller de som ble benyttet ved drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8). Kripos vil blant annet sammenholde skadene på jentene, med knivenes utseende.

Det er små muligheter for at eventuelle blodspor på knivene lar seg analysere etter så lang tid i vann, men hårspor kan knytte våpnene til drapene eller en eventuell gjerningsperson.

Ikke ligget lenge?

Politiet har så langt funnet tre kniver i tjernet 2. stampe. Fredag fant etterforskerne en såkalt Rambokniv i slire og en tilsvarende kniv uten slire. Søndag fant de nok en kniv i tjernet. Denne gang var det en kniv med et 8-10 centimeters knivblad og treskjefte.

Bladet har tagger på den ene siden, og var så blankt at kniven synes å ha havnet på stampebunnen for kort tid siden.

- Det kan virke som den ikke har ligget så lenge, men dette kan også ha med kvaliteten på kniven å gjøre, sier kriminalsjefen til Fædrelandsvennen.

Kniven ble funnet fem meter fra land, et par meter bortenfor der de to andre knivene lå. Funnstedet er rundt 100 meter unna der de to jentene lå.

Korrosjon

Etterforskerne skal ha mindre tro på at de to knivene som ble funnet fredag ettermiddag har tilknytning til drapet ettersom de var angrepet av korrosjon.

Søket i 2. Stampe nærmer seg slutten, og det var i går kveld ikke bestemt hvor søket skal fortsette.

Mer om

  1. Barnedrapene i Baneheia

Flere artikler

  1. Lenas foreldre takker for massiv omsorg

  2. Kan få knivsvar i dag

  3. Nytt knivfunn i Baneheia

  4. Jakter på våpenet i blinde

  5. Mangler DNA-funn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder