bilde

Sendt til feil by av SAS

Martijn Roos (25) fra Amsterdam var den flyvende hollender med SAS i ett døgn.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

I julekaoset på Kastrup i København ble Roos sendt til Kristianstad syd for Göteborg i Sverige istedenfor Kristiansand syd i Norge. Det er 435 kilometer i luftlinje fra Kristianstad til Kristiansand.

Ler

- Vi bare ler av hele historien, sier Martijn Roos og samboeren Eva Ytre-Eide (29). Læreren Eva hadde reist hjem tidligere og ventet fredag kveld på at Martijn skulle komme etter etter endt dag som asset manager på børsen, Euro Next, i Amsterdam. 25-åringen satt om bord på SK 554 i Amsterdam. Flyet ble halvannen time forsinket fordi det måtte lastes om på grunn av for mye julebagasje om bord. SK 8417 fra København til Kristiansand klokken 22.20 lå dårlig an.

Martijn landet klokken 22.45 og hastet til transfer-checkin hos SAS. Der viste han boarding-kortet til Kristiansand-flyet. Var det mulig å rekke det? - Vil du dra nå eller i morgen tidlig? spurte mannen i SAS-skranken.

Time med taxi . . .

- Nå, sa Martin. - Men hva er Gothenburg? lurte Martijn, som i hastverket ikke kjente til Göteborg-skrivemåten. - Det er bare en times taxitur unna der du skal, sa mannen, sier Martijn. (Feil det også: 20 mil tar litt lenger tid . . .) 25-åringen løp til utgangen med nytt boarding-kort. Han rakk å ringe Eva og si «Jeg kommer i kveld, skal lande i Gothenburg». - Men han la på før han rakk å høre jeg rope: «Du skal ikke til Sverige!».

Flyet ventet bare på ham. Og han rakk det! - Om bord i flyet tok jeg frem SAS' rutekart. Da var vi i luften, og jeg så at jeg var på vei til Sverige. Kristianstad stod på kartet, sier Martijn. Og da er det lite man kan gjøre. Klokken 00.45 gikk han av flyet i feil land. På telefonsvareren lå det en melding: Ikke sett deg i en taxi. Du skal ikke til Kristianstad i Sverige, men Kristiansand i Norge, sa samboeren Eva. I Göteborg humret svenskene, ettersom 25-åringen smilende gjorde dem oppmerksom på tabben.

- Etter at SAS skjønte at bagasjeproblemer var årsaken til at jeg havnet feil, fikk jeg hotellovernatting og billett til riktig sted. Men det tok jo nesten et døgn ekstra, sier Martijn. Han kom endelig hjem til Evas familie klokken 16.00 i går. - Nå kan vi feire jul, sier paret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder