Sint på Jens

Kjell Magne Bondevik er «såra og vonbråten» etter duellen med Jens Stoltenberg i går kveld

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Særlig sterkt reagerte Bondevik på beskyldningene om at KrF er «fordomsfulle» i spørsmålet om homofili. Stoltenberg tok også et oppgjør med KrFs programformulering om å endre dagens abortlov:

- Jeg vil minne om at dette er et spørsmål om verdier og menneskesyn. Nemlig: hvem skal fatte beslutningen om en kvinne skal ta abort eller ikke? Vi mener at kvinnen selv er best i stand til å ta avgjørelsen, mens KrF vil tilbake til systemet vi hadde i 1978, da en nemnd, ofte bestående av menn, var de som bestemte. Kjell Magne Bondevik vek konsekvent unna ved å snakke om å grunnlovsfeste retten til liv.

Vis respekt

Etter debatten virket Bondevik sint og forurettet. - Bondevik, tror du Stoltenberg forsøkte å fremstille deg som en kristen mørkemann fra Vestlandet ved å snakke om KrFs syn på abort og homofile?

- Ja. Han forsøkte å skape en forestilling rundt KrF om det, men det tror jeg folk gjennomskuer. - Gjennomskuer at du er en mørkemann eller at du ikke er det?

- At jeg ikke er det. Men Ap prøver på det. Han snakker varmt om toleranse selv, men beskylder KrF for å ha fordommer. Det bør ikke en statsminister beskylde andre partier for. Han bør vise respekt. Jens Stoltenberg avviser at han forsøkte å tegne noe mørkemannsbilde av Bondevik:

- Det er meningsløst å bruke slike betegnelser. Jeg bare påpekte at vi er uenige i en del saker.

«Bongo fra Kongo»

I debattens hete beskyldte Bondevik Thorbjørn Jagland for å ha kommet med uttalelser som vitnet om et tvilsomt menneskesyn, da Jagland kalte presidenten i Kongo for «Bongo fra Kongo».

- Bondevik, hvorfor snakket du om Thorbjørn Jaglands uttalelser om «Bongo fra Kongo»? - Fordi Stoltenberg snakker så voldsomt om å ha respekt og å vise toleranse overfor dem med for eksempel en annen seksuell legning eller en annen hudfarge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder