LANGT LIV: George Nygaard ble 108 år og 109 dager gammel. Her fra VG besøkt ham i desember i fjor.

LANGT LIV: George Nygaard ble 108 år og 109 dager gammel. Her fra VG besøkt ham i desember i fjor. Foto: Frode Hansen/VG

Norges eldste mann døde - 108 år gammel

George Melford Nygaard hadde ingen tro på at sunnhet hadde noe å si for en lang og lykkelig alderdom, og drakk minst ett glass rødvin om dagen. 1. mai døde han på Roverudhjemmet ved Kongsvinger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Norges eldste mann (107) holder seg i form med godt humør

I fem måneder hadde han tittelen «Norges eldste mann». 1. mai døde George Melford Nygaard på eldrehjemmet hvor han hadde bodd de siste syv årene.

– Han sovnet stille og fredelig inn, sier konstituert enhetsleder Anne Marie Johansen til Glåmdalen, som første meldte om dødsfallet.

Da VG besøkte ham i desember, rett etter at han overtok tittelen som «Norges eldste mann», fortalte han at han gjennom livet har spist og drukket det han ville hele livet, og at han var storrøyker fram til 40-årene.

– Jeg tar et glass rødvin hver dag. Det tynner ut blodet, sa han da.

les også

George (108) har et uvanlig råd til dem som vil bli like gamle

Georges norske foreldre utvandret til Amerika i 1894. Han giftet seg med den norskamerikanske nabojenta Adeleide, og de to flyttet til Roverud ved Kongsvinger i godt voksen alder.

I nesten hele sitt voksne liv jobbet George som snekker. Han fortalte VG at han hadde levd et røft liv hvor han startet å drikke hjemmebrent som barn. Han røkte opp mot 60 sigaretter om dagen, men sluttet på dagen da han i 1953 kjøpte seg en Ford stasjonsvogn.

DRAKK MYE RØDVIN: George ønsket seg en treliter med rødvin til jul, skrev Glåmdalen i fjor. Da strømmet det på med vingaver. Foto: Frode Hansen/VG

les også

Var Norges eldste mann - sovnet stille inn

George avslørte at den gode formen hans skyldtes godt humør og sans for humor.

– Også følger jeg med på ting som skjer. Får høre hva Trump driver med av en venn som ofte er i USA. Og så leser jeg litt selv. Glåmdalen. Bloomberg Business Week. Og Benson County Farmers Press, som faren min var med på å starte for 120 år siden. Den får jeg tilsendt gratis. Der leser jeg om de som dør, sa han.

les også

Hevder han er verdens eldste mann: Dropp damer og krydder

Glåmdalen skriver om en mann som var godt likt på Roverudhjemmet.

– Hvis vi er sure og tverre er vi også sinte på selve livet, og da er jo meningen borte, har han tidligere sagt til lokalavisen.

George overlevde to verdenskriger, og fortalte Glåmdalen at han fryktet en ny.

– Donald Trump er ingen bra mann for USA, uttalte han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder