TAKKER NEI: Direktør Frode Forfang i UDI sier til Vårt Land at det er ulike grunner til at kvoteflyktninger fra Syria takker nei til asyl i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

UDI: En høy andel takker nei til asyl i Norge

Inntil ti prosent av de syriske kvoteflyktningene som er valgt ut av FN og UDI, takker nei til å bo i Norge. Det er en «høy andel», ifølge UDI.

  • NTB
Publisert:

Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i et brev til Justis- og beredskapsdepartementet at det at inntil ti prosent av de syriske kvoteflyktningene sier nei til å få asyl i Norge, er «en høy andel», skriver Vårt Land.

Direktør Frode Forfang i UDI mener årsakene til det er sammensatte. En av dem er at Norge orienterer kvoteflyktningene om norsk kultur og verdier for sent i prosessen. Forfang sier til avisen at de sammen med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) planlegger å trekke kulturorienteringen tidligere inn i prosessen for utvelgelse.

– Det handler om at vi må ­avstemme forventninger til dem som kommer. Det er en fordel for alle parter at de har riktig forventninger, sier Forfang til avisen.

FNs høykommissær for flyktninger har bedt Norge ta imot 5000 kvoteflyktninger neste år. Regjeringen foreslår 3000. Det er FN som bestemmer hvilke flyktninger som skal få status som kvoteflyktninger.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder