FORVENTNINGSFULL: Kaptein Miriam Weierud i Kvinnelig militært nettverk har klare forventninger til planen for å takle seksuell trakassering i Forsvaret. Foto: Helge Mikalsen, VG

Forventer strengere regler mot seksuell trakassering i Forsvaret

Flere trakasseringssaker fra Forsvaret er rullet opp i løpet av vinteren. Nå ser Forsvaret seg nødt til å lage en plan for å få bukt med ukulturen.

Publisert:

– Ræva mi har også blitt god venn med veggen i baren, de er uadskillige etter kl. 23.00 – ikke røre, bare se! Lurer på hva som får folk til å klå så fælt, skriver en kvinne i dagboken sin.

Hun er en av fire som i desember fortalte sin historie om seksuell trakassering i Forsvaret. Kvinnene beskrev tafsing fra kolleger, upassende bemerkninger, mobbing og at de fikk stukket kjepper i hjulene for karrieren, i løpet av sine år i Forsvaret.

Historiene kan leses i sin helhet i Forsvarets forum.

les også

Svekket forsvarsevne

– Jeg opplever at denne saken på en måte har vært en øye-åpner for Forsvaret. Selv om jeg synes at historiene som har kommet fram er vonde å lese, synes jeg at effekten av dem bare har vært positiv, sier kaptein Mariam Weierud, leder for Militært kvinnelig nettverk, til VG.

I kjølvannet av historiene som er kommet frem, har Forsvaret meldt at de vil komme med en tiltaksplan for å forhindre seksuell trakassering.

– De har forstått at det er behov for denne handlingsplanen og at man må ha en veiledning. Det har satt i gang en realitetsorientering på mange nivå om at dette er en utfordring for Forsvaret, mener Weierud.

les også

Fregatthevingen: Kan få etterlengtet uke med finvær fra tirsdag

Syv forventninger

Hun forteller at Militært kvinnelig nettverk har klare forventninger til hva som må til:

  • Tydelighet fra sjefer

Sjefen i den enkelte avdelingen må si hvilke regler som gjelder og hva som er uakseptabel atferd. Dette må kommuniseres tydelig til personell.

  • Informasjon om konsekvens

Alle må være klar over hvilke handlinger som får hvilke konsekvenser, og sjefene må tørre å iverksette konsekvensene som er satt. Nettverket ønsker at konsekvensene skal bestemmes sentralt, slik at de blir de samme i alle avdelinger.

les også

Rapport: Dagens forsvar blir 100 milliarder dyrere enn beregnet

  • Alle varsler må tas seriøst

Både varsler, den som er utsatt for seksuell trakassering eller mobbing og den som anklages, skal ivaretas.

les også

Dette kan bli Norges nye fregatt-erstatning

  • Aktiv diskusjon om arbeidsmiljøet

– Innad i lag og tropp må man sette seg ned og diskutere hvilket arbeidsmiljø man ønsker, slik at man tar eierskap til det, sier kapteinen.

Hun peker på at mye av det som skjer er utilsiktet, og at man i stedet for holdningskampanjer, må legge vekt på hvordan man skal kunne få best mulig arbeidsmiljø for alle.

– Når man trives, yter man sitt beste og da får Forsvaret best operativ effekt.

  • At man slår ned på uakseptabel atferd

Nettverket mener at man på alle nivåer er nødt til kontinuerlig å slå ned på uakseptabel atferd når det skjer.

– Det kan for eksempel dreie seg om små kommentarer og vitsing som skal oppfattes som morsomt, som ikke er det.

  • Retningslinjer for håndtering

Nettverket ønsker en egen veiledning for håndtering av mobbing og seksuell trakassering.

– Hvis man som sjef eller leder mottar et varsel, kan man ta opp veiledningen og få støtte rundt hvordan dette skal følges opp, sier Weierud.

De mener det trengs en egen veiledning for dette fordi man som leder i Forsvaret har så mange andre oppgaver og krav i arbeidet. Behovet for veiledningen handler om at man har full forståelse for at dette er komplekse saker, mener nettverket.

– Den må ha retningslinjer for hvordan man skal ivareta både varsler og den som er utsatt. Det er ikke alltid den samme personen. I tillegg bør den ivareta prinsippet om at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

les også

NATOs nestsjef: Tror ikke Russland har råd til våpenkappløp med USA

  • Et system for samling av varsler

Nettverket mener at det er et behov for at varsler blir samlet, for å gi et helhetlig inntrykk av eventuell problematikk.

– Fordi det handler om at man ikke skal gi folk sparken når de tråkker over streken, men hvis det skjer flere ganger, må det bli sanksjoner.

Ga ministeren sine innspill

– Det som er beskrevet her er overhodet ikke greit, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til Forsvarets forum etter at trakasseringssakene kom frem.

Tirsdag 22. januar møtte han med Militært kvinnelig nettverk, der han hørte deres innspillene deres til tiltaksplanen.

De fem øverste forventningene er kommunisert til forsvarsministeren.

Planen er ventet i midten av februar, samtidig som MOST-rapporten, som omhandler mobbing og trakassering.

– Alle gode tiltak som bidrar til å forhindre mobbing og seksuell trakassering, ønskes velkommen. Forsvarssjefens ledergruppe gjennomgår nå MOST-rapporten og den foreslåtte tiltaksplanen, og vi vil snarlig komme tilbake med resultatet av dette arbeidet, sier pressetalsperson i Forsvaret, Per-Thomas Bøe, til VG.

les også

Skjerper kampen mot «fake news»

Tiltak har vært forsøkt før

I sommer fikk Forsvarets ledelse overlevert en rapport som slo fast at man var nødt til å følge opp tidligere forslag bedre, dersom de skulle lykkes med likestillingsarbeidet. Det er ikke ukjente toner for Militært kvinnelig nettverk.

– Nettverket er 30 år i år, og i 1994 hadde det et seminar om seksuell trakassering. De som var tilstede sier at de kunne tatt akkurat det samme programmet og hatt det i dag.

Hun legger vekt på at Forsvaret har utviklet seg veldig positivt, fått inn mange flere kvinner og skapt et dynamisk arbeidsmiljø som er mindre maskulint.

– Men det er fortsatt ting man må ta tak i, som er en del av en dominerende maskulin kultur som hemmer mangfoldet i organisasjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder