ANGREPET PÅ BINGO: 4. juni 2017 ble en mann i 20-årene angrepet med machete av åtte personer på Ensjø Bingo. Foto: Politiet

Fire menn fengslet for grov vold på Tøyen

To menn som ble dømt for vold mot en mann på Ensjø Bingo sommeren 2017, er pågrepet og fengslet på nytt. Denne gang for å ha angrepet en person som vitnet i saken.

  • andre.lorentsen@ntb.no

Onsdag i forrige uke ble fire menn varetektsfengslet i fire uker etter en voldsepisode på Tøyen i Oslo to dager før.

les også

Maskert gjeng angrep bingospiller - kuttet av finger, knivstakk og løp

– Mandag 4. februar ble to personer angrepet og utsatt for grov vold av flere personer på Tøyen i Oslo, opplyste Oslo politidistrikt tirsdag, åtte dager etter at voldsepisoden skjedde.

Kort tid etter angrepet pågrep politiet fire menn og siktet dem for medvirkning til grov kroppsskade, medvirkning til grov kroppskrenkelse og motarbeidelse av rettsvesenet.

Macheteangrep

De siktede er fire menn i alderen 19 til 30 år. Mennene omtales som kjenninger av politiet, og to av dem ble i fjor høst dømt i en grov voldssak som fant sted i lokalene til Ensjø Bingo i Oslo søndag 4. juni 2017. Alle fire har utenlandsk bakgrunn.

les også

Frp snur: Vil innføre forbud mot machete

I alt ble åtte menn dømt til mellom to års og tre og et halvt års fengsel for et macheteangrep på en mann i 20-årene inne på Ensjø Bingo. Mannen ble påført flere dype kutt, fikk flere brudd, hodeskader og fikk kuttet av en finger under angrepet.

Salg av hasj

Bakgrunnen for angrepet skal ifølge dommen fra Oslo tingrett ha vært konflikt om salg av hasj i området rundt bingoen og på Tøyen.

les også

Ni pågrepet i Ensjø-saken, to under 18 år

Politiet mener voldsepisoden mandag 4. februar har en forbindelse til denne saken. En av de fornærmede som ble slått denne mandagen, var et sentralt vitne i saken fra Ensjø Bingo, ifølge politiet.

Dommen etter bingoangrepet er ikke rettskraftig og er henvist til ankebehandling i Borgarting lagmannsrett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder