Lørenskog-forsvinningen: Fikk nytt budskap på ny plattform

LILLESTRØM / MO I RANA (VG) Politiet opplyser at antatte kidnappere har rettet et nytt budskap til Anne-Elisabeth Hagens familie – på en bedre egnet plattform. Samtidig står man uten livstegn.

Det bekreftet politiet på en pressekonferanse på politistasjonen i Lillestrøm mandag ettermiddag.

– Det har kommet et nytt budskap. Budskapet er rettet til familien og er sendt til bistandsadvokat og politiet. Vi kan følgelig bekrefte at vi er kontaktet via en annen kommunikasjonsplattform enn tidligere. Den nye plattformen er bedre egnet til kommunikasjon, nettopp slik Holden ba om i sin pressebrifing, sier etterforskningsleder Tommy Brøske.

– Urovekkende

Politiet har ikke fått et eneste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen (68) siden hun forsvant onsdag 31. oktober.

– Det er urovekkende at det ikke er kommet livsbevis, sier Brøske.

I 104 dager har politiet etterforsket forsvinningen uten å finne ut hva som skjedde med 68-åringen denne onsdagen.

– Hvordan vet dere at det er samme avsender som sist gang?

– Et sentralt punkt er å forsøke å gjøre de undersøkelsene som kan bekrefte eller avkrefte dette. Vi kan ikke gi noen garantier, men vi mener og tror at vi har å gjøre med samme avsender, sier Brøske til VG.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke Brøske å uttale seg om innholdet i det nye budskapet eller om hva slags kommunikasjonsplattform som nå er tatt i bruk. Han ønsker heller ikke å uttale seg om når det nye budskapet kom.

Etterforskningslederen vil heller ikke svare på hvilket språk det kommuniseres på.

PRESSEKONFERANSE: Tommy Brøske møtte pressen på Lillestrøm politistasjon. Han bekreftet ny kontakt på en bedre egnet kommunikasjonsplattform. Foto: Hallgeir Vågenes

Å kommunisere med de antatte kidnapperne har av både familiens bistandsadvokat og politiet tidligere blitt beskrevet som en svært vanskelig øvelse. De antatte kidnapperne krever ifølge VGs opplysninger ni millioner euro i kryptovalutaen Monero.

les også

100 dager siden Lørenskog-forsvinningen: – Tenker på henne hver eneste dag

– Mer egnet plattform

Brøske sier at politiet fortsatt ikke er en forhandlingspart i saken.

– Politiet vurderer det som positivt at det er et nytt budskap og at motparten har tatt kontakt på en mer egnet plattform for kommunikasjon. I det nye budskapet er det ikke lagt frem bevis på at de som hevder å ha Anne-Elisabeth Hagen faktisk har henne, fortsetter Brøske.

Både politiet og familien ber om at de som hevder å ha 68-åringen, gir livbevis via telefonsamtale, video, brev eller annen kontakt.

les også

Milliardærer om Lørenskog-forsvinningen: Hadde nok betalt 100 millioner hvis det ga en løsning

Pluss content

24. januar i år gikk bistandsadvokat Svein Holden ut og fortalte at det hadde vært kontakt med motparten 16. januar, én uke etter forsvinningssaken ble offentlig kjent.

FORSVANT: Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober. Nå melder politiet om ny kontakt med de antatte kidnapperne. Foto: Jørgen Braastad

Den gangen uttalte Holden at de opplevde kontakten som et tydelig tegn på at den savnede 68-åringen er i live og at familien kunne få henne tilbake, men heller ikke da ble det lagt frem noe livsbevis.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder