Bellona avbrøt aksjonen

Bellona avbrøt ved 23.30-tiden i går kveld sin lenke-aksjon ved inngangen til Romeriksporten i Starveien i Lørenskog.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Grunnen var at Bellona mente å ha fått forpliktende løfter fra styreformann Arent M. Henriksen i NSB BA, som er generalforsamling for NSB Gardermobanen.

- Han har lovet oss at varige løsninger skal være stikkordet for NSBs arbeid med saken, uttaler Christian Rostock til VG.

Tidligere på dagen gikk Bellona og leder Frederic Hauge til voldsomme angrep på troverdigheten til ledelsen i NSB Gardermobanen og på Olje- og energidepartementet.

- Det er nå slaget om Østmarkas fremtid står. Ledelsen i Gardermobanen er notoriske miljøkriminelle, og vi har null tillit til dem. Departementet har med sin utvidede lekkasjegrense legitimert kriminalitet, og har fattet et vedtak de mangler lovhjemmel til, sa Hauge til oppmøtte pressefolk.

Heller ikke informasjonsdirektør Ove Narvesen lyktes i å berolige Bellona-aktivistene da han ved 11-tiden i går formiddag møtte dem utenfor tunnelinngangen.

Bellona varsler at de fremover vil prioritere tunnelskandalen på topp av de saker som miljøbevegelsen arbeider med i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder