Fem løslatt etter skyting i Oslo

Politiet har løslatt fem personer i 20-årene, som alle har blitt avhørt etter torsdagens skyteepisode på Sagene. To personer er fortsatt siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den første meldingen om skyting på Sagene kom klokken 18.37 torsdag. Flere skudd var avfyrt i området Arendalsgata og Grimstadsgata, og bevæpnet politi rykket ut.

– Det er bekreftet at flere skudd er avfyrt, men mot hva eller hvem vet vi ikke. Vi vet ikke hvorfor dette har skjedd, men dette er selvsagt noe vi ser meget, meget alvorlig på, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

Politiet pågrep to personer på stedet, og siktet dem for grov ulovlig befatning med skytevåpen.

Disse sitter fremdeles i politiets varetekt, opplyser etterforskningsleder Per Østrem i Oslo-politiet til NTB fredag.

Bevæpnet politi rykket ut til Sagene da de første meldingene om skudd kom klokken 18.37 torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fem løslatt

Politiet jaktet torsdag kveld på en bil som forsvant fra åstedet. Den aktuelle bilen ble stanset ved 19.15-tiden i Oslo sentrum, og fem personer ble brakt inn til avhør.

Disse er nå dimittert.

– Vi har løslatt fem som ble innbrakt etter at de ble avhørt. De er sjekket ut av saken, sier Østrem.

Alle skal være i 20-årene, ifølge NTB.

Utelukker ikke flere involverte

Østrum sier det er indikasjoner på at flere personer var involvert i skytingen, men ønsker foreløpig ikke å utdype dette.

Han avviser at det dreier seg om et oppgjør i noen av de kriminelle gjengene som har vært omtalt i nyhetsbildet de siste månedene.

– Det har vi ingen grunn til å tro på det nåværende tidspunktet, sier Østrem.

Det er ikke meldt om skadde personer etter skytingen.

Politiet sperret torsdag av området på Sagene etter at det ble avfyrt skudd. Foto: Christina Cantero / VG

Butikkeier: – Kundene ble skremt

VG snakket torsdag med en butikkeier i nærheten, som forteller at han hørte fire-fem skudd, og så flere som løp. Flere av kundene ble skremt da de hørte skuddene.

Politiets innsatsleder Rune Bjørsvik sa torsdag at det er for tidlig å si hvor mange skudd som ble avfyrt, og hva slags våpen som ble brukt.

Han bekreftet imidlertid at det er to unge menn som er pågrepet.

– Det er altfor tidlig å si noe om mulige relasjoner, og om det er snakk om en gruppering eller enkeltpersoner, sa Bjørsvik til VG.

Ifølge politiet skal det ha vært mange vitner til skyteepisoden.

– Det er en stor etterforskning. Det er for tidlig å si noe om hva som egentlig har skjedd, vi må prøve å danne oss et helhetlig bilde av dette, sa fungerende kriminalvaktleder Øyvind Myhr til NTB natt til fredag.

Politiets innsatsleder Rune Bjørsvik møtte pressen like ved åstedet torsdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder