Foto: Helge Mikalsen

Natteravn-sjef: – Noen har kanskje misforstått sin rolle som natteravn

Natteravnene skal fortsatt patruljere i Oslo øst, men tar selvkritikk for hvordan noen av «ravnene» har fremstått.

– Det vi diskuterte, og det som var hovedagendaen, var om vi skulle fortsette vandringen. Konklusjonen ble at vi fortsetter vandringen som planlagt, sier daglig leder i Natteravnene Oslo, Lars Norbom, til VG.

Den siste tiden har det vært flere uheldige hendelser i forbindelse med natteravnpatruljering i Groruddalen. Dette førte blant annet til midlertidig stopp av patruljering i Vestli.

Bakgrunn: Natteravnene stopper patruljering i Oslo-bydel

les også

Jan Bøhler om ny steinkasting mot natteravner på Stovner: – Politiet må bli bedre kjent med miljøet

Fremstår autoritære

Norbom forklarer at politiet og Natteravnene var enige om beslutningen, men at flere ting ble diskutert under møtet. Blant annet skal ikke natteravnene patruljere med hund i området det er snakk om.

– Vi har opplevd at det er en del av problemet. Natteravnene har blitt oppfattet litt mer autoritære en det de skal. Dessuten er det folk i området som misliker hunder, og dette bidrar til å skape uro.

Fikk du med deg denne? Ungdom fra Holmlia og Groruddalen er lei av at områdene svartmales

TRYGT: Daglig leder i Natteravnene Oslo forteller at Natteravnene skal fortsette å patruljere på Oslo øst. Foto: Jon Olav Nesvold

I tillegg erkjenner Norbom at enkelte natteravner har misforstått hva det innebærer å være natteravn.

– De har hatt en annen oppfatning av hva Natteravner skal drive med enn det som stemmer. Det er snakk om tre-fire stykker. De har fått beskjed om at de ikke får gå lenger.

– Er det vanlig at dette skjer hos natteravnene?

– Jeg skal ikke snakke for hele landet, men det er ikke veldig uvanlig i Oslo. Rundt to ganger i året kommer det frivillige som vil være natteravner, og som får beskjed om at de ikke kan gå med oss.

les også

Frp-topp: – Starten på «svenske tilstander»

Trygt å patruljere

Leder for Enhet øst i Oslo politidistrikt, John Roger Lund, var også med på møtet med Natteravnene. Han bekrefter at det var enighet om at det er trygt for natteravnene å patruljere.

– Politiet er til stede med mer synlig politi, og vi har god kontakt med Natteravnene, så vi mener det er trygt for dem å vandre i Oslo øst.

Han forklarer at politiet ikke har hatt innvirkning på beslutningene om å slutte å patruljere med hund og å nekte enkelte å gå med Natteravnene.

– Dette er ting politiet ikke har hatt noe med å gjøre, men jeg forsto det som noe Natteravnene lokalt har kommet frem til. Det er fornuftig at de har tatt vurderinger de mener er riktige.

Husker du? Raymond Johansen: – Oslo er trygt

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder