Mann rømte fra fengsel – måtte hjem og fôre hestene

INNENRIKS

En 40 år gammel mann sonet en promilledom på Hedmark fengsel da han stakk av fra fengselet.

Publisert: Oppdatert: 01.06.18 10:49

Grunnen? Han måtte hjem for å fôre hestene sine på gården.

Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Mannen er en kjenning av politiet og rømte i 18.30-tiden tirsdag. Han hoppet over det drøye tre meter gjerdet og hadde ordnet seg skyss hjem, før han hastet til gården for å fôre de 20 hestene på gården.

– Vedkommende er fortsatt på frifot, men han er på ingen måte farlig. Det er generelt få farlige på et åpent fengsel, sier fengselsleder på Hedmark fengsel Jan Korsvoll til VG fredag morgen.

40-åringen satt på Ilseng avdeling, en åpen avdeling hvor de innsatte selv låser dørene. Gjerdet han hoppet over var på cirka tre meter.

– Vi vet hvilken adresse han bor på. Det er selvfølgelig ikke bra at at folk stikker fra et lavsikkerhetsfengsel, men det er heller ikke det verste som kan skje. Han kommer til å bli pågrepet på et eller annet tidspunkt, fortsetter Korsvoll.

Sett denne? De farligste på avdeling G

– Måtte hjem til dyrene

Mannen forteller til VG at han «måtte» hjem til dyrene, som sto uten mat og vann i 30 varmegrader.

– De 20 hestene mine sto ute i 30 grader, uten mat og vann. Det er folk og dyr som er avhengig av meg, sier mannen på 40.

Han forteller at han ikke har blitt kontaktet av politiet, og at han vil inn i fengselet så kjapt som mulig.

– Jeg har ikke tenkt å drøye det så veldig lenge. Jeg ga tilbud til politiet om å komme tilbake rett over helga, men det ble avvist.

– Jeg vil bare bli ferdig med dette her, så jeg håper at vi får til en ordning. Det er mange som blir berørt av dette. Det er dessverre ingen som brått kan ta over for meg med tanke på dyrene, som er en veldig omfattende jobb.

Her kan du lese mer om