NYE BILDER: De nye bildene som ble funnet i leiligheten til 64-åringen skal stamme fra overgrepssituasjoner politiet allerede var klar over. Her forsvarerne til de to hovedtiltalte i saken, Steffen Brandstad (t.v.) og Sverre Næss. Foto: Scanpix

Alvdal-hovedmann konfrontert med nye overgrepsbilder

Den hovedtiltalte 64-åringen i Alvdal-saken vedgår at det er han som har tatt de nye overgrepsbildene politiet har funnet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Bildene ble funnet under den siste ransakingen av boligen hans i Spania for rundt to måneder siden.

Da sikret politiet flere overgrepsbilder av barna til hans tidligere samboer. Da han ble konfrontert med bildene i retten tirsdag formiddag, innrømmet mannen at det mest sannsynlig var han som hadde tatt bildene.

- Jeg var bare observatør og fotograferte. Jeg grep ikke inn. Det beklager jeg sterkt, sier mannen i Eidsivating lagmannsrett.

- Ja, jeg skjønner at du sier det nå, men hva tenkte du egentlig da, spør statsadvokat Iris Storås.

- Det gikk helt over stokk og stein. Jeg gjorde ingenting, gjentok mannen.

KONTAKT VG NETT OM OVERGREPSSAKER HER.

Politiet sikret også et kontantbeløp tilsvarende rundt 200.000 kroner under ransakingen - penger 64-åringen ikke fortalte om da politiet i de første avhørene spurte ham om nettopp penger.

Påtalemyndigheten har imidlertid ingen formening om hvorfor han hadde pengene, hvor de kommer fra eller hva de skulle brukes til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder