Harald (66) stoppet innbruddstyv med traktor

Publisert: Oppdatert: 16.07.11 23:21

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

- Det var veldig effektivt

(VG Nett) Slik stoppet Harald Mikkelsen den maskerte banditten som forsøkte å bryte seg inn i butikken hans.

Det var en nabo som varslet butikkeieren om at en mann med finlandshette lusket rundt forretningen i Talvik i Alta, skriver Altaposten.

Han reagerte så fort som overhodet mulig, og rakk ikke å ringe politiet en gang før han kastet seg på traktoren og kjørte de 300 meterne mot dagligvareforretningen han har drevet i 30 år.

- Tanken var å skremme ham før han rakk å gjøre noe skade, forteller Mikkelsen til VG Nett.

Fanget tilfeldig

I full fart kom han rundt svingen ved butikken, akkurat samtidig som tyven forsøkte å flykte.

VGTV: Her forsøker tyven å komme seg vekk fra traktorfella

Uten at noen av sjåførene rakk å forstå hva som var i ferd med å skje, kjørte banditten rett på gaflene på traktoren - og ble stående bom fast.

- Jeg ble overrasket og tenkte at nå skal du ikke komme deg unna. Han forsøkte å rygge tilbake, så jeg løftet fronten på bilen hans, forteller traktoreieren.

Hadde øyekontakt

Og slik fortsatte det. Hver gang mannen med finlandshetten trykket på gassen, løftet Mikkelsen litt til på gaffelen. Til slutt sto også bakhjulene på den svarte Mercedersen i luften.

- Jeg måtte sitte i traktoren for å ha kontroll. Vi satt bare og så rett på hverandre, sier 66-åringen.

En turist kom til stedet på grunn av oppstyret, og Mikkelsen fikk endelig ringt til politiet. I de 45 minuttene det tok før lovens lange arm kom på stedet, fortsatte stirreleken, mens tyven tok seg en røyk.

- Mannen tok etter hvert av seg finlandshetten, men han hadde ikke lyst til å forlate bilen. Vi hadde øyekontakt hele tiden.

Ødelagt dør

(Saken fortsetter under bildet)


Til slutt kom politiet til unnsetning og mannen, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet. Først da fikk Mikkelsen muligheten til å inspisere skadene som var gjort på butikken.

- Han hadde knust hoveddøren, men han hadde ikke kommet seg inn. Jeg fryktet at han hadde stjålet tobakk eller øl eller lignende.

Den utrolige hendelsen har brakt mange smil når historien gjenfortelles, men Mikkelsen selv flirer ikke.

- Jeg tenker ikke på det som noe morsomt. Dette koster oss i hvert fall 10.000 kroner, og masse jobb. Det skulle jeg gjerne vært foruten.

Stoppet tyv før

Det er heller ikke første gang Mikkelsen tar loven i egne hender og ordner opp når noen forsøker å bryte seg inn i butikken hans.

For noen år siden lykkes noen å ta seg inn og stjele varer, men de kom ikke langt.

- Jeg fulgte etter de med bil og ringte politiet. Det er bare en hovedvei mot Alta, så sammen fikk vi stoppet dem, sier den tøffe nordlendingen.

- Uvanlig

Mannen i slutten av 20-årene ble kjørt til arresten i Alta og skal inn til avhør i dag.

Ove Myrkaskog, som er operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, bekrefter historien til VG Nett og er tydelig fornøyd med innsatsen til Mikkelsen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, ler Myrkaskog.

- Men det er forholdsvis uvanlig at akkurat dette skjer.