KAMPHANER: Simen Sætre (til venstre) og Aslak Nore. Foto: VG

Aslak Nore klappet til intervjuer: - Jeg mistet hodet

(VG Nett) Bokaktuelle Aslak Nore klappet til Simen Sætre fra Morgenbladet under et intervju på Litteraturhuset fredag kveld.

Hanne Kristine Fjellheim
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Nore, som er bokaktuell med «Ekstremistan», ble intervjuet av Sætre på Litteraturhuset til «Morgenbladet-samtalen», et intervju Sætre gjør med aktuelle gjester en gang i måneden.

Etter intervjuet skal Nore ha gått til angrep på Sætre og klappet til ham med flat hånd i ansiktet, melder Dagbladet.

Deretter skal han ha prøvd å angripe intervjueren nok en gang, men ble da stoppet av tilskuere som holdt ham igjen. Nå beklager Nore opptrinnet.

- Det som skulle være en samtale var i stedet mobbing og trakassering av meg, og etter intervjuet klapsa jeg til ham. Det kan jeg bare beklage. Jeg mistet hodet i en opphetet situasjon, sier Nore til VG Nett.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?TIPS VG NETT!

Tøff debattstil

Morgenbladets journalist Simen Sætre ble perpleks da han ble slått i ansiktet, og sier at han aldri hadde forventet at Nore skulle slå ham.

- Jeg kjører en tøff debattstil, men dette burde jo Nore være klar over. Det er jo intervjusjangeren, sier Sætre.

Han sier at de tøffe spørsmålene gikk på mediedekningen rundt Nores forfatterskap.

- Jeg spurte om han følte at mediedekningen overskygger forfatterskapet, og om merkevarebygging som en del av det å være forfatter. Det var spørsmål rundt det temaet, sier Sætre.

- Velkommen til en øl

Han følte ikke at intervjuet var opphetet, selv om Nore hadde reagert på de tøffeste spørsmålene. Han forklarer at det da kom som et sjokk da forfatteren reiste seg opp og kom bort for å gi Sætre en skikkelig ørefik.

- Han dro til meg på ene siden av hodet, og det var hardt også. Men dette er ikke pinlig for noen andre enn Aslak Nore, sier Sætre.

Han hadde i 20.30-tiden ikke hørt noe fra Nore, men han er åpen for å snakke med forfatteren igjen.

- Han er mer en velkommen til å ta en øl med meg, sier Sætre.

- Slo i dører og skrek

Studenten Synne Kvam kom til Litteraturhuset fredag kveld for å høre om boka til Nore.

- Det var rolig først, men Sætre rakket ned på Nore, og ville bare prate om ham som medieperson. Det var det flere i publikum som reagerte på også, og ropte til Sætre om at de ville han skulle snakke om boka, sier hun.

- Da intervjuet var ferdig så jeg at det skjedde noe foran, før Nore kom stormende ut. Han var veldig forbanna og gikk rundt på Litteraturhuset og slo i dører og skrek at man ikke skulle røre ham, sier hun.

Nore bekrefter overfor VG Nett at han slo i dører og var sint etter opptrinnet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder