SORT ENKE: Denne giftige edderkoppen dukket opp under et bilpanser i Drammen. Bilen er importert fra California i USA. Foto: MORTEN ERIKSRUD
SORT ENKE: Denne giftige edderkoppen dukket opp under et bilpanser i Drammen. Bilen er importert fra California i USA. Foto: MORTEN ERIKSRUD Foto:,

Fant giftig edderkopp i bil i Drammen

INNENRIKS

Det har blitt sagt at det er bedre med en dram i timen enn
en time i Drammen. Det håper vi denne sorte enken er uenig i.

Publisert:

Den giftige edderkoppen har nemlig vært i Drammen i flere dager allerede. Rett nok noe ufrivillig.

Da ansatte i Autoassistance AS i Drammen før helgen skulle hente en importert Dodge Charger på bilhavnen i byen fikk de seg en aldri så liten overraskelse. Under panseret fant de ifølge Drammens Tidende mye spindelvev og en svært, svart edderkopp med et rødt «timeglass»-merke på ryggen.

– Det var en kollega som så den først. Vi syntes jo det var litt artig, og skjønte at det var noe spesielt. Den var veldig kjapp. Så snart vi nærmet oss gjemte den seg, forteller daglig leder Morten Eriksrud til VG.

Les også: Anette fant død kvelerslange i fryseren

På glass

Han har brukt helgen på å forsøke å finne ut hva slags edderkopp dette faktisk var. I dag kom bekreftelsen på det han og kollegene selv trodde, etter å ha sjekket bilder på internett: En sort enke. Kjent for å ha en kraftig gift.

– Flere av dem vi har vært i kontakt med sier det er en sort enke, men hverken Mattilsynet, Veterinærhøyskolen eller Oslo reptilpark har hatt noe lurt å komme med angående hva vi skal gjøre med den. Alle som hadde greie på slikt var visst på ferie. Kanskje vi kan ha den som maskot, ler Eriksrud.

LES OGSÅ: Due «flyttet» på hybel

Enn så lenge har «Lille Petter» endt opp i et glass, for å unngå at noen pirker borti den.

– Jeg bedøvde den med litt insektspray, før jeg fanget den, forteller Eriksrud, som bedyrer at han ikke var nervøs.

– Nei, jeg tok ikke på den med fingrene, så da fryktet jeg ikke giften.

Drama: Slange på hotellrom i Oslo

Kan være dødelig

Selv om et bitt normalt ikke er dødelig for vanlig friske mennesker er det ikke behagelig. Små mengder gift kan føre til at et besøk på sykehus blir nødvendig.

Kraftige muskelsmerter er det vanligste symptomet, men man kan også erfare vanskeligheter med å puste, ekstreme kramper, svimmelhet og kvalme. I verste fall kan det likevel ta livet av folk.

Les også: Møtte ulv på vei til jobb

Morten Eriksrud forteller at bilen de fant edderkoppen i trolig kommer fra California. Der er ikke slike edderkopper uvanlige, og det er heller ikke uvanlig at de slår seg til ro på steder som under panseret på gamle biler.

– Dette er en bruktbil som vi skal ha lagret hos oss før den sendes videre til kunden som har importerte den. Bilen, som har skilter fra California, bærer preg av å ha stått ute lenge.

Nå kommer Eriksrud og kollegene til å sprøyte hele bilen skikkelig.

– Vi tenker jo litt på at det kanskje kan være flere, eller at den har lagt egg, sier Eriksrud, som naturlig nok ikke har noe erfaring med å håndtere sorte enker fra før.

Her kan du lese mer om