Sophie Elise om «Norske helter»:
– Dette er årets viktigste pris

Under prisutdelingen «Norske helter» er det hverdagsheltene som skal hylles av dem som vanligvis står på scenen og får pris.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Bjørn-Martin Nordby
Publisert:

Onsdag kveld ble årets utgave av prisutdelingen «Norske helter» sendt på TVNorge. I ti ulike kategorier ble ukjente hverdagshelter hentet opp på scenen og fikk den hederen og æren de fortjener.

En som hadde tatt turen for å vise sin takknemlighet overfor prisvinnerne var blogger Sophie Elise Isachsen (20).

– Det er ekstremt viktig at man hyller vanlige mennesker som har gjort noe så bra. Det er et helt annet perspektiv her: Vanligvis er det bare kjendiser, glitter og glam – og litt ubetydelige priser. Dette er derimot viktig, og jeg synes dette er den viktigste prisen som blir delt ut i år, sier hun til VG på den røde løperen.

Carsten Skjelbreid leder showet: Måtte gråte fra seg før innspillingen i fjor

20-åringen forteller at hun selv har mange helter, men at det er en person som skiller seg ut:

– Pappa. Han er alltid den som har stått på, har trodd på meg og er den jeg alltid kan ringe til. Han er en hverdagshelt som alltid setter andre fremfor seg.

Sophie Elise om kritisk kommentar: – Jeg tror folk glemmer at jeg er et menneske

– Vi trenger helter

Blant årets prisutdelere var kjente navn som skuespiller Line Verndal (43), fiolinist Arve Tellefsen (78), artist Benedicte Adrian (52), TV-profil Stian Blipp (25), programleder Katarina Flatland (26) og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm (67).

Sistnevnte syntes det var hyggelig å få dele ut priser til «så fantastiske mennesker som har gjort seg fortjent til dette».

– Vi trenger helter, idoler og forbilder. Erik, som jeg skal dele ut pris til, har kjempet mot sykdom gjennom hele livet sitt og i tillegg klarer han å stille opp for andre gjennom å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Alt dette har han gjort på egent initiativ. Hans egne hender – så han er en ekte helt.

Til VG fortalte Benedicte Adrian at det er et ærefullt oppdrag å få være på prisutdelingen.

– Jeg er redd for å bli for rørt, så vi må stålsette oss litt. Prisvinnerne er en inspirasjon til andre – og de viser at det går an å reise seg fra ting som man tenkte at det var umulig å reise seg fra. Det er mange skjebner her i kveld, så det blir nok en rørende aften.

VGTV: Christoffer (18) reddet faren fra drukningsdrama

– Imponerende

I helgen kunne VG avsløre at 10 år gamle Sigurd Vie er en av årets «Norske helter»-vinnere. Ved å bytte adventskalenderen med en «arbeidskalender» klarte han å samle inn nesten 34.000 kroner som han donerte til barn i Liberia. I år er han igjen i gang med sin helt spesielle juletradisjon.

De som har fått oppgaven å gi 10-åringen pris er YouTube-stjernen Dennis Vareide (25) og Ruben Vareide (24).

– Det er en veldig kul kar vi skal dele ut pris til, så det er jeg stolt av. Jeg hadde aldri gjort det han gjør nå da jeg var på hans alder. Han er mye mer voksen enn de fleste jeg kjenner. Han bør stå på videre, for dette er imponerende, sier Dennis Vareide til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder