BER OM TIPS: På overvåkingsbildene fra onsdag ettermiddag har Galina på seg en kort, mørk, olivengrønn boblejakke med sort pelskrage, og blå dongeri-bukse. Foto: Politiet ,

Politiet gir ut overvåkningsbilder av drepte Galina

I håp om å få tips som kan lede til Galina Sandevas drapsmann, har oslopolitiet sendt ut flere bilder av den unge kvinnen som er tatt timer før drapet.

  • Irene Rønold

Artikkelen er over fire år gammel

FREPT: Den 28 år gamle bulgarske kvinnen Galina Sandeva funnet død torsdag. Foto: Privat , Privat

Galina Sandeva (28) fra Bulgaria ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia i Oslo torsdag denne uken.

Bakgrunn: Galina (28) funnet drept i Oslo

Gjennom helgen har politiet mottatt mange tips, men foreløpig uten å finne ut hva som skjedde med henne.

Søndag ettermiddag går politiet derfor ut med bilder av Galina som er fanget opp av et overvåkningskamera i forbindelse med kjøp av mat i Oslo sentrum ettermiddagen, onsdag 16. desember.

– Vi går ut med bilder og beskrivelse av klesdrakt i håp om at det kan få flere til å kunne ta kontakt med oss. Vi tenker at det er viktig informasjon å gå ut med, for å få tak i noen som kan ha gjort observasjon av Galina, enten alene eller sammen med noen, sier Grete Lien Metlid til VG.

Les også: Slik jakter politiet på Galinas drapsmann

Galina hadde på seg en kort, mørk, olivengrønn boblejakke med sort pelskrage, og blå dongeri-bukse. På bena hadde hun sorte høyhælte støvletter, til knehøyde (utenpå dongeribuksa).

Metlid forteller at politiet jobber for fullt med etterforskningen av saken.

– Det har pågått avhør og innhenting av ulik type informasjon gjennom hele helga. Nå er man i gang med bearbeiding og analyse. Vi planlegger for å kunne drive en etterforskning gjennom jul og nyttår. Vi har en drapssak med ukjent gjerningsperson. Det har høy prioritet, sier Metlid.

Les også: – Flere bekymret for sin egen sikkerhet

Bilen som Galina ble funnet i sto parkert i Bispevika, som er en av delene av Oslo sentrum hvor det pleier å være sextrafikk. En av teoriene politiet jobber ut fra, er at drapet kan ha sammenheng med prostitusjonsvirksomheten.

Metlid har tidligere understreket at sexkjøpere ikke trenger å være redde for å tipse politiet, dersom de har opplysninger som kan være av interesse.

– Noen kan synes det er vanskelig å ta kontakt med politiet, hvis man har vært i et område i forbindelse med et sexkjøp. Men vi ber om tips fra alle som har opplysninger eller observasjoner. Vår oppmerksomhet er rettet mot å løse en drapssak. Derfor er det viktig at folk som vet noe tar kontakt, uavhengig av bakgrunnen for at man vet noe, sa hun til VG lørdag.

Les også

Mer om

  1. Krim
  2. Oslo

Flere artikler

  1. Ingen tatt etter drapet på Galina: – Flere er redde for sin egen sikkerhet

  2. Politiet ber sexkunder om tips etter drapet på Galina

  3. Slik jakter politiet på Galinas drapsmann

  4. Mann (24) siktet for forsettlig drap på Galina Sandeva (28)

  5. Pluss content

    Venner om drapssiktet 24-åring: Levde som normalt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder