FUNNET DØD: Hva skjedde med musikeren Paul Simmons? Politiet mener han ble drept som følge av at han fikk i seg et stoff eller middel. Foto:ERIK BURÅS,

Kilder til VG: Drapssiktede skal ha overtatt hundretusener av Pauls (25) formue

Politiet har opplysninger om at de to drapssiktede bedragerne skaffet seg et sekssifret pengebeløp av formuen til Paul Simmons (25) etter at de møtte han.

 • Erlend Ofte Arntsen
 • Rolf J. Widerøe

Artikkelen er over fem år gammel

På skatteligningen for 2013 hadde den hardtarbeidende Romerike-musikeren 720.000 kroner i formue. Pengene var i hovedsak arv.

Ifølge VGs opplysninger skal en person i kretsen rundt Simmons, kort tid etter hans død 9. februar, ha meldt fra til politiet om at 25-åringen hadde blitt lurt for penger av en sørlending (32) og vestlending (34).

VG får opplyst fra flere uavhengige kilder at politiet har informasjon om at de to drapssiktede mennene skaffet seg et sekssifret pengebeløp – hundretusener – som opprinnelig tilhørte den unge musikeren.

– Vi går grundig til verks og etterforsker partenes økonomiske historikk, sier politiadvokat Andreas Strand, som ikke vil kommentere opplysningene ytterligere, til VG.

Dette medførte at de to ble tatt inn til avhør om bedrageri etter 25-åringens død, men før de ble siktet for å ha drept ham 9. mars.

Lå i respirator

VG har tidligere omtalt forretningsplaner Simmons hadde blitt introdusert for av en eller begge de siktede.

En sentral polititeori er at Simmons ble dopet ned av de siktede på et hotellrom 7. februar i år under en fest i forbindelse med et forsøk på bedrageri – noe som førte til at havnet på sykehus, hvor han ble holdt kunstig i live.

To dager senere koblet legene han fra respirator.

Begge de siktede nekter straffskyld for drap. De sitter nå varetektsfengslet i fire uker.

LES OGSÅ: Stakk fra denne luksusregningen – nå er 32-åringen siktet for drap

32-åring dømt 14 ganger

Da de drapssiktede ble kompiser høsten 2013 hadde begge hatt sine runder i det norske rettssystemet.

32-åringen er til sammen dømt 14 ganger for bedrageri og tyveri. En fredagskveld i desember 2012 ankom han Skarsnuten Hotell i Hemsedal sammen med en kamerat – klar for fest under falskt navn.

I løpet av et døgn spiste, drakk og bodde de for 41.417 kroner. Da hotellet ble litt nervøse og spurte om de kunne betale for seg, stakk de fra regningen, som blant annet inneholdt åtte flasker champagne til en stykkpris på 2498 kroner.

Hans forsvarer, Hans Olav Bytingsvik, ville ikke kommentere denne saken.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

BISTANDSADVOKAT: Gunhild Lærum fortalte på fredag til VG at familien var i dyp sorg, men hadde tillit til politiets arbeid. Foto:Mattis Sandblad,VG

34-åring presset til seg millionkreditt

Ifølge en dom fra 2010 mot en bankansatt i Nordea, klarte 34-åringen på sin side å presse til seg millionkreditt. I dommen ble det bemerket hvordan den bankansatte ga 34-åringen tilgang til penger under press og selv satt igjen som den tapende part.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TØRST: Dette bildet skal vise den siktede 32-åringen og en kamerat (ikke den siktede 34-åringen) under et opphold på Skarsnuten Hotell i Hemsedal i desember 2012. De to ble senere dømt for ha stukket av fra regningen på over 40. 000 kroner. Foto:PRIVAT,

Dommeren skrev videre vestlendingen skulle befinne seg i utlandet og at banken anså pengene som tapt.

Opplysninger VG har innhentet viser at 34-åringen har et inkassokrav fra 2011 på 1,4 millioner kroner mot seg fra Nordea, samt en forliksdom der samme bank står som kreditor for fire millioner kroner.

I tillegg er han dømt to ganger for bedrageri og tyveri selv. I 2011 for å ha misbrukt familiemedlemmers bankkort og i 2015 sammen med 32-åringen for å ha lånt fotoutstyr, som de deretter solgte.

VG har ikke lyktes å få en kommentar fra hans forsvarer Benedict de Vibe til denne saken.

Les også

Mer om

 1. Simmons-saken
 2. Krim

Flere artikler

 1. Stakk fra denne luksusregningen – nå er han siktet for drap av Paul (25)

 2. Pluss content

  Politiet: Luksussnylter og utpresser drepte Paul (25)

 3. Begge drapssiktede avhørt om mulig bedrageri av Paul Simmons (25)

 4. Bilutleier om drapssiktet (33): – Han virket helt besatt av luksus

 5. Polititeori: Musikeren Paul Simmons (25) ble dopet ned og drept i svindelforsøk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder