SMADRET: Tesla-føreren er ikke formelt avhørt, men har ifølge politiet forklart på stedet at han fiklet med telefonen forut for det voldsomme krasjet.
SMADRET: Tesla-føreren er ikke formelt avhørt, men har ifølge politiet forklart på stedet at han fiklet med telefonen forut for det voldsomme krasjet. Foto: Joakim Fjeldli/Presse30

Tesla-eier fiklet med mobilen - her endte ferden

INNENRIKS

I voldsom fart braste Teslaen rett inn i en sperrevogn som var satt opp foran veiarbeid på E18.

Publisert: Oppdatert: 19.09.16 22:38

E18 nord for Holmestrand har 100-sone ved inngangen til Hanekleiv-tunnelen retning sørover.

Her hadde en entreprenør startet utbedringsarbeider, og skiltet ned hastigheten til 50 km/t, samtidig som veibanen var innsnevret til ett felt.

Les også: Valgte andre felger – da ville ikke Tesla ta ansvaret

For ytterligere å øke sikkerheten, var det satt opp en sperrevogn – en tilhenger – på tvers i det sperrede feltet. Det var inn i denne at Teslaen brast med stor fart ved 19.50-tiden mandag kveld.

– Etter å ha truffet tilhengeren, braste den videre inn i to andre biler. Dette kunne ha gått betydelig verre, sier operasjonsleder Christian Gulli ved Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Tesla-brann: Kortslutning i bilen, men vet ikke hvorfor

Til politiet har føreren fortalt at han fiklet med telefonen da han braste inn i sperrevognen. Operasjonslederen opplyser at mannen, som er i 50-årene, er anmeldt for uaktsom kjøring, og dessuten for å ha brukt mobiltelefonen under kjøring.

Han har også fått beslaglagt førerkortet.

E18 ble stengt i begge retninger etter ulykken, noe som skapte store køer og trafikkproblemer. Noe over klokken 21 var imidlertid dette løst opp.

Her kan du lese mer om