FÅR IKKE MØTE MARK: Statsminister Erna Solberg har fått takkebrev fra Facebook, men får ikke møte sjefen selv. Bildet er tatt da hun åpnet kjempekonsernets hovedkontor. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Facebook takker Erna i personlig brev

Nettgiganten tar selvkritikk for at de sensurerte det historiske bildet fra Vietnamkrigen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Statsministeren får imidlertid ikke noe møte med Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

Brevet ble kjent under God Morgen Norge på TV2 i dag, hvor statsministeren var gjest.

Les bakgrunn: Facebook snur – vil tillate berømt vietnambilde

«Jeg skriver til deg personlig for å takke deg for de viktige spørsmålene du har stilt angående bildet av Kim Phuc – og for å fortelle hvor alvorlig vi tar disse tingene», skriver Sheryl Sandberg, daglig leder i Facebook.

I brevet utdyper Sandberg de vanskelige vurderingene som ligger bak hva som kan publiseres på Facebook, at nettsamfunnet skal være tilgjengelig for alle mennesker over 13 år i hele verden gjør at publisering av nakenhet ansees som problematisk.

Erna vant over Facebook: Neste skritt: Å få gigantene til å betale skatt

I et ydmykt øyeblikk tar Sandberg selvkritikk på nettgigantens vegne:

«Dette er vanskelige avgjørelser og vi gjør ikke alltid det riktige», skriver Sandberg.

Imidlertid må de skuffe statsministeren på én ting:

Hun får ikke møte Facebook-grunnleggeren Mark Zuckerberg.

«Jeg forstår at du er interessert i å møte Mark mens du er på FN-møte i New York. Dessverre vil ikke Mark være der på den tiden», skriver hun.

Les også: Frp-Stenersens netthetser fikk 10.000 kroner i bot

Solberg er likevel godt fornøyd.

– Jeg synes det var viktig å bidra i den diskusjonen, og det viser jo at man kan være med å forandre holdningen til et så stort selskap. De opplevde nok dette som ganske ubehagelig, sier Solberg til TV 2s God morgen Norge.

Det hele startet da forfatter Tom Egeland i slutten av august delte det ikoniske krigsbildet av Kim Phuc og ble midlertidig stengt ute av Facebook som resultat. Det skjedde igjen forrige uke.

Senere har en rekke andre delt bildet som en reaksjon, deriblant Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum, som forrige uke ble utestengt fra nettsamfunnet i 24 timer.

Fredag forrige uke dekket Aftenposten hele forsidene med bildet fra Vietnamkrigen, og samme kveld kapitulerte Facebook og annonserte at de heretter vil tillate dette bildet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder