STREIK: Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen.
STREIK: Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Streik fører til drivstoff-stopp på flere flyplasser

INNENRIKS

Det er brudd i meklingen om oljetransportavtalen. Dermed blir det ikke tanket drivstoff på en rekke flyplasser fra lørdag morgen.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.06.16 07:05

Det ble brudd meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri klokken 1.40 natt til lørdag. Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land.

I første omgang vil selskaper som fyller drivstoff på fly og helikopter, bli rammet.

– Strakk oss langt

Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Medlemmene jobber i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift.

Norsk Transportarbeiderforbund har tatt ut seks medlemmer i Smart Fuels avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund, og medlemmene i Flytanking i Stavanger og Bergen.

– Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Norsk Transportarbeiderforbund.

Les også: Norwegian skrudde opp prisene – nå krever de inn avgiften i tillegg

Frykter konsekvensene

Forhandlingsleder for Parat, Thomas Lilloe, sier de har strukket seg langt for å komme til enighet.

– Fra 29. juni vil konflikten bli trappet opp. Da vil vi også ta ut de ansatte på Værnes og Bodø i streik, sier Lilloe.

Også arbeidstakersiden beklager at partene ikke lyktes med å komme til enighet. Organisasjonsdirektør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri sier hun frykter streiken kan få store, negative konsekvenser for luftambulansen og flytrafikken.