POP: Statsminister Erna Solberg (H) er en mer populær statsministerkandidat mens Arbeiderpartiet er inne i et vaktskifte på partilederplass. Foto: NTB scanpix

Beste måling for Solberg siden valget

Statsminister Erna Solberg (H) har blitt mer populær etter at det ble kjent at Jens Stoltenberg (Ap) er på vei ut av norsk politikk.

Artikkelen er over seks år gammel

Jonas Gahr Støre (Ap) er foreløpig en svakere motkandidat.
I NRKs nyeste statsministermåling svarer 44,3 prosent at de mener Erna Solberg er best skikket til å være statsminister. 38,9 prosent foretrekker Støre, mens 16,8 prosent er usikre på hvem av de to som er best.

Norstat gjennomførte målingen den første uken i april. Da de i mars spurte hvem folk foretrakk av Solberg og Stoltenberg, svarte 43,3 Solberg, mens 42,1 prosent helst ville ha Ap-lederen. 14,6 var usikre den gangen.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at folk åpenbart synes det er greit at jeg er statsminister. Det er alltid gøy med framgang. Jeg synes også dette er en god tillitsmåling for Jonas, sa Solberg da hun fikk vite resultatet før påske.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere tallene, ettersom Jens Stoltenberg fortsatt formelt er Arbeiderpartiets statsministerkandidat.

Mer om

 1. Solberg-regjeringen
 2. Arbeiderpartiet (Ap)
 3. Høyre (H)

Flere artikler

 1. Støre nesten like populær som Solberg

 2. Måling: KrF- og Venstre-velgerne vil ha Erna

 3. Pluss content

  Ny måling: KrF- og Venstre-velgerne vil ha Erna

 4. Pluss content

  Folkets dom over Erna og Jonas

 5. Infact-måling om Jonas vs. Erna: Folkets dom: Erna tydeligere enn Jonas

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder