MISTENKER DRAP: Politiet mener legesamboeren til Anne Linell Sundt (innfelt) drepte henne. Onsdag forrige uke var politiet på den drapssiktedes bopel for å ransake og sikre beslag. Foto: Frode Hansen , VG/ Privat

Drapssiktet lege journalførte ikke samboerens medisiner

Legen som er siktet for å ha drept sin samboer Anne Linell Sundt i desember i fjor, erkjenner å ha medisinert henne i lengre tid uten å føre dette inn i journal.

Artikkelen er over fire år gammel

– Min klient har hatt en journal, ikke skriftlig, men han har holdt full kontroll med den medisinen han har gitt sin samboer, sier mannens forsvarer Arild Holden til TV 2.

Politiet mener legen satte flere sprøyter med smertestillende medisiner slik at kvinnen døde. Legen nekter imidlertid å ha gitt samboeren sin, som slet med store smerter, medisiner det siste døgnet før hun døde.

Bakgrunn: Lege siktet for giftdrap på kjæresten

Legen ble forrige uke varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet mener han drepte kjæresten med en overdose av et morfinpreparat.

Fikk sms av avdøde

Fredag 12. desember i fjor fant legen sin samboer Anne Linell Sundt død i stua i deres felles hjem på Bygdøy i Oslo. Den endelige obduksjonsrapporten viste at kvinnen døde av en overdose av blant annet morfin.

Politiet mener at den drapssiktede legen i 50-årene også har forfalsket et testament der han skulle arve flere millioner kroner.

Les også: Kunstnerbekjente av drapssiktet lege reagerer med vantro

Legen har i avhør forklart at han gikk og la seg en gang etter midnatt. Samboeren skal ha blitt sittende oppe. Kvart på fire på natta, mens legen sover, fikk han en tekstmelding fra kvinnens mobil.

– Godt utpå natten så har han fått en tekstmelding. Han sover, så han oppdager den neste dag. Tekstmeldingen er fra avdøde. Jeg kan ikke gå konkret inn på innholdet, men det er en tekstmelding av positiv karakter. Den er positivt ladet, forteller Holden.

Ifølge nyhetskanalen har ikke politiet funnet den avdødes mobiltelefon.

Politiet ønsker ikke kommentere saken.

Gir fra seg autorisasjon

Den drapssiktede legen leverer frivillig fra seg autorisasjonen.

– Min klient har gitt beskjed til Helsetilsynet at han frivillig innleverer sin legeautorisasjon, på grunn av at han er siktet for å ha drept kjæresten, sier mannens forsvarer, advokat Arild Holden.

Helsetilsynet har tidligere sendt et varsel til den drapssiktede legen om at han kunne miste autorisasjonen. Han fikk fem dager på å kommentere varselet, skriver Aftenposten.

– Med en såpass alvorlig siktelse vil det være viktig å vurdere å suspendere legens autorisasjon. Vi gjør dette av hensyn til pasientene, sa Andresen til avisen.

I tillegg til den pågående politietterforskningen mot legen vurderer Helsetilsynet to andre saker mot legen.

– Den ene er en klage fra pasient og pårørende knyttet til hans virksomhet som øre-nese-halslege, der det ble glemt igjen en kompress i nesen. Den andre saken handler om foreskriving av vanedannende medikamenter og atferd forenet med det å være helsepersonell, sier tilsynets direktør Jan Fredrik Andresen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder