FOR KORT? Imen Habes fikk høre at shortsen hun valgte til trening var for kort. Foto: PRIVAT ,

Treningssenter mente Imen (18) var kledd for dristig

Fresh Fitness mente Imen Habes' shorts var for kort og upassende. – En misforståelse, sier administrerende direktør.

Imen Habes trente som vanlig da hun besøkte Fresh Fitness Hauketo for to uker siden. Men et stykke ut i treningsøkten fikk hun beskjed om at antrekket hun hadde på seg var upassende. – En av de ansatte tok meg til side og fortalte at jeg var distraherende overfor de andre medlemmene og de utenlandske guttene som trente der, sier Habes til VG.

18-åringen fikk høre at shortsen hun hadde på seg var for kort. Hun opplevde det hele som kjønnsdiskriminerende. – Jeg har ofte sett gutter som har hatt mindre klær enn det jeg hadde. Det var ikke første gangen jeg brukte disse klærne, og jeg har trent på Fresh Fitness i tre år, sier hun.

Har du sett? Treningssenter måtte tydeliggjøre kleskoder

Raser

Hendelsen fikk henne til å reagere, og hun valgte å poste et innlegg på Facebook der hun på en ironisk måte beklager at hun hadde valgt nettopp dette antrekket.

Innlegget postet hun også på sidene til Fresh Fitness Hauketo. I ferien ble Habes ringt opp av daglig leder på Fresh Fitness Hauketo som ville forklare seg. – Hun sa de hadde fått mange meldinger og telefoner fra folk som var sinte. Meldingene har også blusset opp på senterets Facebook-sider. Der er det mange som mener at senteret har vist holdninger som er undertrykkende mot kvinner.

Etter at innlegget begynte å spre seg har Imen Habes vært i et møte med ledelsen på senteret. – Under møtet fortalte de at det var en feiltagelse og at de beklaget. De sa at alle kunne gjøre feil, forteller Imen Habes og legger til:

– De sa selv at det jeg hadde på meg var mer enn bra nok, og jeg fikk aldri helt svar på hvorfor jeg ble pekt ut.

Usikker på hvordan du skal kle deg på trening? Skikk og bruk på treningssenteret.

– Misforståelse

VG har vært i kontakt med daglig leder Emma Ljungkvist ved Fresh Fitness Hauketo. Hun henviser til administrerende direktør i kjeden, Paal Hansem. – Vi har ryddet opp i saken oss imellom, men her har det åpenbart vært noen misforståelser, sier Hansem til VG.Hansem forteller også at kjeden ikke ønsker å diskriminere noen. – Gitt at dette er sagt, så er det selvfølgelig noe vi ikke kan stå for. Det sier seg selv. Vi er opptatt av at alle skal kunne trene hos oss. Både gutter og jenter. Vi ser her at det åpenbart er rom for misforståelser. Det denne saken har lært oss er at vi må tydeliggjøre regelverket både overfor våre egne ansatte og dem som ønsker å trene på senteret.

Selv om attenåringen fikk refs for treningsantrekket lot hun seg ikke skremme.

– Jeg dro tilbake tre dager senere, med shorts, og da turte de ikke si noe til meg.

Har du lest? Luktet svette - ble bedt om å gå

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder