Hovedinnhold

- I dag er jeg kvinne for å hylle dere

HYLLER KVINNER: Høyre-mannen Terje Bratland kler seg ut som kvinne for å hedre damene på kvinnedagen 8.mars. FOTO: PRIVAT
HYLLER KVINNER: Høyre-mannen Terje Bratland kler seg ut som kvinne for å hedre damene på kvinnedagen 8.mars. FOTO: PRIVAT
Høyre-politiker Terje Bratland velger å hedre damene på en noe unik måte.

«For å vise at jeg elsker alle dere kvinner på kvinnedagen 8. mars. I dag er jeg kvinne for å hylle dere kvinner».

Det skriver Høyre-mann Terje Bratland på Twitter og Facebook i dag.

Si din mening! Er kvinnedagen nødvendig?

Kommentarflom på sosiale medier

Bildet av Bratland ikledd dameklær og sminke har fått en drøss av likes og kommentarer på sosiale medier.

- Grunnen til at jeg la ut dette bildet, er fordi jeg ønsker å stå imot mobbing på digitale plattformer, hvor mange er så brutalt vemmelige. Mange kvinner blir hetset og mobbet i sosiale medier, og det er et sammensatt problem. Bildet er ment som en protest. Se for eksempel på Sandra Borch som ofte blir mobbet for sin høyde og som fikk haugevis med vemmelige kommentarer på sosiale medier, sier Bratland, som selv har opplevd netthets og det å bli mobbet på skolen.

Bratland tok ikke steget så langt at han gikk utkledd på selve kvinnedagen, men legger ikke skjul på at det var moro å bli sminket og dollet opp. Han mener mange, spesielt homofile, blir offer for hets i sosiale medier.

- Jeg har mange venner som er homofile og jobber innen underholdning og kler seg ut i denne bransjen. Jeg vet jo hva de har gjennomlevd med tanke på mobbing fordi de er homofile. Samfunnet må begynne å skjerpe seg litt, da mange har holdningsproblemer ved at de mobber andre mennesker.

Les også Sigrid Bonde Tusviks kronikk som har eksplodert i sosiale medier, der hun angriper Harald Eias syn på likestilling.

Lanserer mobbe-blogg

Høyre-mannen, som også ledet rosetoget etter 22. juli, har utelukkende fått positive kommentarer på bildet. Snart kommer han med egen blogg om mobbing, hvor blant annet stortingspolitikere, fagpersoner, musikkartister og idrettskommentatorer skal gjesteblogge.

Han mener det er viktig å markere dagen som hedrer kvinnene, og legger ikke skjul på hvem som er kvinnen i hans liv.

- Jeg elsker alle kvinner. De er fantastiske mennesker, og de er grunnen til at vi nå har mindre krig enn før. Og jeg elsker mamma over alt på jord. Jeg tenker ofte på hvordan livet hadde blitt uten henne. Hun har nok ikke hatt det lett med meg i oppveksten, men jeg tror jeg har gjort noe riktig, for jeg har ikke gitt henne hjerteinfarkt ennå. Hun er rett og slett den beste dama i hele verden.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks