Hovedinnhold

Hus evakuert etter vogntogvelt

(VG NETT) To hus ved Skjærodden sør for Rena i Hedmark ble i formiddag evakuert etter at et vogntog med ammunisjon veltet på riksveg 3, og havnet i grøfta.
Klokken 16 ble veien åpnet igjen etter å ha vært stengt i flere timer.

- Alt er i orden på stedet. Vi har ryddet vekk lasten og vogntoget, og det er åpnet for fri ferdsel, sier politibetjent Halvor Smeby ved Østerdal politidistrikt til VG Nett.

Våpen i lasten

Et av Forsvarets vogntog som var på vei sørover til et ammunisjonslager i Løten, da det av ukjent årsak havnet utfor veien og ble liggende på siden på riksvei 3 i Hedmark i formiddag.

- Vogntoget hadde håndvåpen, lysraketter og ammunisjon i lasten, opplyser 1.betjent Arne Sigstad ved Elverum politistasjon til VG Nett.

Trafikken på riksvei 3 er stoppet i begge retninger, og bilister bes om å bruke omkjøring på fylkesvei 535 øst for Glomma.

En passasjer i vogntoget ble skadd i ulykken, og er brakt til Hedmark sentralsykehus.

Sjåføren av vogntoget er ikke avhørt. Mannen var i sjokk etter ulykken. Det foreligger ingen mistanke om promille, opplyser politiet.

Eksplosjonsfare

Selv om eksplosjonsfaren ikke be karakterisert som stor, ble beboerne i de nærmeste husene evakuert.

- Med ammunisjon er man bestandig forsiktig, og det finnes klare regler for hvordan slikt skal behandles. Reglene tar også høyde for en eventuell brannfare, sier intendant Jack Erik Lund i Forsvarets Oppland-regiment.

Evakueringen begynte like før klokka 10, og i 16-tiden fikk beboerne klarsignal til å gå tilbake til husene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks