Hovedinnhold

Utpekt som drapshunden

I retten i går ble den kvinnelige hundeeieren vist bildet av den døde blandingshunden med nummerlappen 25. I magesekken på denne hunden ble det funnet spor som beviser at den angrep syvåringen Johannes Åsheim 31. januar 2002.
I retten i går ble den kvinnelige hundeeieren vist bildet av den døde blandingshunden med nummerlappen 25. I magesekken på denne hunden ble det funnet spor som beviser at den angrep syvåringen Johannes Åsheim 31. januar 2002.
DOKKA (VG) Politiet mener denne hunden bet Johannes Åsheim til døde. Hundeeieren (48) nekter for at det var hennes hund.

Denne saken handler om:


Kvinnen erkjente i går straffskyld for brudd på båndtvangbestemmelsen i viltloven, fordi noen av hennes hunder kan ha gått løse på Vest-Torpa før hun fikk bygget tre hundegårder i august 2001.

Hun nektet for de andre to tiltalepostene som omfatter brudd på straffelovens paragraf om å eie hund som anfaller person, og for å ha vanskjøttet hundene sine. Kvinnen og hennes advokat avviste blankt beskyldningene om at hundene har fått for lite mat og vann.

Da kvinnen skulle forklare seg om tragedien for halvannet år siden hadde hun problemer og husket svært lite. Hun sa at hun hadde vært på butikken og handlet da syvåringen ble angrepet.

- Det blir for tøft for meg. Det blir meget vanskelig for meg, sa hun da hun fikk spørsmål om hvor hun var denne dagen.

Kvinnen forklarte at hun foret sine mange hunder to ganger om dagen, at hun jevnlig gikk turer med dem og jevnlig rengjorde hundeburene og uthuset hvor hundene sto innelåst.

Kriminalteknikeren fant imidlertid rester av store mengder avføring både i hundeburene og uthuset.

- Jeg vil anta at det var avføring for flere dager, sa politioverbetjent Svein Rune Enger i retten.

Faren til Johannes, Roger Åsheim, møtte i går hundeeieren for første gang siden sønnen hans døde. Ingen av de to gjorde mine til å hilse på hverandre eller ta hverandre i hånden.

- Det var et sterkt møte og det har vært en tøff dag, men det har det sikkert også vært for henne. Vi er begge ofre, sa Åsheim.

Ventetiden fra rettssaken ble utsatt i januar og frem til i går har vært svært tung, i tillegg til den enorme belastningen det har vært å miste sønnen.

Roger Åsheim skal forklare seg i neste uke, og hans advokat Tor Erling Staff vil trolig legge ned påstand om at deler av forklaringen skal gå for lukkede dører. Det samme gjelder hvis moren til Johannes, Bente Åsheim, skal forklare seg. Hun orket ikke å møte opp i retten i går.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks