Hovedinnhold

Tung dag i retten

Johannes' foreldre vitnet

DOKKA (VG) Da Roger Åsheim så blålysene og ambulansen på veien, tenkte han at nå hadde hundene tatt sønnen Johannes (7).

Denne saken handler om:

I går forklarte Roger og Bente Åsheim seg i Hadeland og Land tingrett om tragedien da deres syv år gamle sønn ble bitt til døde av en eller flere hunder på Vest-Torpa 31. januar i fjor.

- Det som møtte meg når jeg kom ned til åstedet, var blod, gutten og alt det som var der. Tankene om dette har jeg hele tiden, og jeg våkner om natten av at jeg har drømt om det. Å oppleve noe slikt tror jeg ikke man kan komme over, sa en rolig, men beveget Roger Åsheim til retten.

Han synes gårsdagen var tung, selv om det gikk greit å forklare seg.

- Det har vært tungt, fordi det har med minner om gutten å gjøre. Denne dagen har vært en av de verste ved at jeg selv vitnet og de sakkyndige vitnet om obduksjonen og andre ting, sa Åsheim til VG etter at han hadde forklart seg.

Både han og kona var hjemme da tragedien skjedde på grusveien utenfor huset til den 48 år gamle hundeeieren, 900 meter fra deres egen gård.

Da Johannes ikke kom hjem fra skolebussen på det tidspunktet han skulle, kjørte Bente Åsheim av sted for å se etter ham.

- Jeg så at det hadde skjedd noe. Så kom doktoren og fortalte meg hva som hadde skjedd. Jeg så ikke så mye, men jeg så skolesekken hans. Det er det som står mest klart for meg, fortalte moren gråtkvalt i retten.

Roger Åsheim ble på åstedet store deler av ettermiddagen og kvelden den skjebnesvangre dagen for halvannet år siden.

- Jeg har selvsagt gjort meg tanker om hvordan det har foregått. Det er tydelig at hundene har revet og slitt i gutten som et annet bytte, sa barnefaren i retten.

Endret

Foreldrene la ikke skjul på at tragedien i sterk grad har preget livene deres og gått ut over både familien og gårdsdriften på Vest-Torpa.

- Familiesituasjonen har endret seg radikalt. Ting har gått mer på vilje enn på lyst. Alt som kunne utsettes, ble utsatt. Jeg har blant annet ikke vært på fisketurer. Jeg lovte Johannes at han skulle få være med på fisketurer. Hvorfor skal jeg gjøre det nå når ikke han får være med, spurte faren seg selv i retten.

Advokat Tor Erling Staff vil legge ned påstand om mén-erstatning for den psykiske belastningen og de psykiske mén foreldrene ble påført som følge av tragedien. I tillegg vil det bli lagt ned krav om at den tiltalte kvinnelige hundeeieren skal betale opptil 200000 kroner i oppreisning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks