Hovedinnhold

Brukte bilen for å skjerme Johannes (7)

DOKKA (VG) Med tutende horn og sin egen bil prøvde Olav Nagell å beskytte Johannes Åsheim (7) fra fire aggressive hunder.

Denne saken handler om:

Rett etter at Johannes var angrepet og påført dødelige bitt på skoleveien i Vest Torpa 31. januar i fjor, kom Nagell og kona Margrethe kjørende.

- Vi ble møtt av et forferdelig leven med hunder. Jeg så at gutten lå i veien med ansiktet opp, og antok at han var død. Jeg anså det både som uforsvarlig og livsfarlig å gå ut på veien, fortalte den pensjonerte offiseren i Hadeland og Land tingrett i går.

Han og kona ble stanset av en lokal bonde som kom kjørende med traktoren sin fra åstedet. Han hadde sett to aggressive hunder som nærmest sto på Johannes Åsheim, men hadde ikke klart å jage dem vekk.

- Han forklarte at det hadde skjedd noe grusomt, og ba om at vi kjørte opp dit mens han ringte etter lege og ambulanse, forteller Nagell.

Blod i snøen

Mens ekteparet kjørte oppover veien, så de flere blodflekker i snøen. Så oppdaget de gutten og flere hunder som sto rundt ham. Minst en av dem nappet i kroppen og klærne til gutten.

- Jeg kjørte bilen helt inntil gutten, så støtfangeren dekket over ham. Jeg satte på fullt lys og sto på hornet til hundene trakk seg tilbake. Spesielt en av hundene var usedvanlig aggressiv, og den gikk til angrep på bilen, sier Nagell.

Etter at han klarte å jage vekk hundene, rygget Nagell bilen tilbake og gikk bort til gutten.

- Jeg tok pulsen for sikkerhets skyld, men han var død. Johannes så veldig enslig ut der han lå, og vi tok derfor et ullpledd fra bilen og la over ham mens vi ventet på lege og ambulanse.

Han sier han så flere hunder i området da han kom kjørende, men han kan ikke tallfeste dem. Nagells rystende forklaring gikk hardt inn på faren til Johannes, Roger Åsheim, som satt med tårer i øynene og hørte på det som ble sagt.

Retten var i går på befaring på tomten til den 48 år gamle hundeeieren som er tiltalt i saken. Politiet mener at flere av hundene som angrep Johannes, skal ha hoppet over et gjerde som omkranser ett av hundeburene.

Gårdbrukeren som først kom til stedet, avla også forklaring i går. Han kjørte traktoren sin helt bort før han så at hundene sto over en liten gutt, men klarte ikke å jage vekk hundene selv om han både tutet og ruset motoren.

- Jeg vurderte at jeg måtte reise derfra for å varsle. Det er den verste avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv. Jeg var redd hundene skulle rive i stykker ungen, fortalte han meget beveget i retten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks