Hovedinnhold

Border collie mest populær

<p>GJETERHUND: Border collien, som er kjent for sin intelligens og arbeidsvilje, er en allsidig rase som kan brukes til mye. Vanligvis passer den på sauer, men her har den tilsynelatende full kontroll over et knippe frittgående høns.</p>

GJETERHUND: Border collien, som er kjent for sin intelligens og arbeidsvilje, er en allsidig rase som kan brukes til mye. Vanligvis passer den på sauer, men her har den tilsynelatende full kontroll over et knippe frittgående høns.

Foto: Knut Falch, NTB scanpix
For tredje gang troner border collie øverst på listen over de mest populære hunderasene i Norge.

Denne saken handler om:

Topp 10 mest populære hunderaser i Norge 2016

 1. Border collie

 2. Norsk elghund grå

 3. Staffordshire bull terrier

 4. Engelsk setter

 5. Golden retriever

 6. Schäferhund normalhår

 7. Labrador retriever

 8. Cavalier king charles spaniel

 9. Jack russell terrier

 10. Pomeranian

Kilde: Norsk Kennel Klub

Hvert år registrerer Norsk Kennel Klub rundt 30.000 valper, og de følger samtidig med på hvilke raser som er mest populære.

Les også: Slik ser en eksnarkoman hund ut

 I 2016 stakk border collie av med seieren, skriver Stavanger Aftenblad. Den populære gjeterhunden var også på topp i 2013 og 2014. I 2015 var det norsk elghund som var mest populær, og den rasen kom på andre plass i fjor.

Se også: Kenguru tar kvelertak på hund, eierens reaksjon vekker oppsikt

Kennelklubb-direktør Trine Hage sier border collie er en allsidig hund som egner seg for aktive eiere som kan gi den nok fysisk og mental stimulering. Også mange av de andre hundene på topp-ti-listen er aktive hunder og jakthunder.

– Det er noe som gjenspeiler det aktive livet folk lever i Norge, mener Hage.

Husker du? Ta med hunden på hotellferie

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks