Hovedinnhold

Hund rev nesa av jente

(VG Nett) Samme dag som Johannes Åsheim ble drept av hunder på Vest Torpa, bet en elghund av nesa til Inger Johanne Wraalsen (21) på Aurskog Høland.
Etter seks timer klarte kirurger å sy nesa på igjen, melder Romerikes Blad. Hun måtte tilbringe fem døgn på Rikshospitalet i Oslo før hun kunne reise hjem til Lierfoss i Aurskog Høland med 50 sting i nesa.

Angrep plutselig

- Legene har sagt at sjansen er stor for at ansiktet blir nesten som det var. Vi får vente og se - foreløpig kan jeg bare håpe, sier hun til Romerikes Blad.

Det var under et besøk hos onkelen i Aurskog at skrekk-episoden skjedde. Hun satt og klappet den fire år gamle elghunden, da den plutselig hogg til.

- Jeg koste med den i ti minutter, og alt virket helt normalt. Den tredje gangen jeg satte meg på huk for å kjæle den, angrep den plutselig. Det blødde mye. Selv tenkte jeg mest på om nesa mi var der eller ikke. Jeg tvang fetteren min til å sjekke. Det var neppe noe pent syn, sier hun til avisen.

Kunne brette nesa til side

Onkelen, gårdbruker Einar Holum, ble bitt i armen da han forsøkte å avbryte angrepet.

Nesa til Inger Johanne var nesten revet helt av:
- Jeg kunne brette den helt til side, forklarer 21-åringen som selv alltid har vært hundeelsker.

Ble avlivet

Hunden, som er av rasen jämthund, ble avlivet allerede samme kveld. Den var utlånt fra Sverige og hadde bare vært i Norge en dag da den angrep Inger Johanne. Hunden har vokst opp i en familie med tre barn og skal ikke ha oppført seg aggressivt tidligere. Verterinæren og hundeeieren mener at sykdom kan ha utløst raseriet hos hunden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks