Hovedinnhold

Horemamma dømt for narkosmugling

DØMT TIL FENGSEL: Bente Lyon. Foto: Frode Hansen/VG
DØMT TIL FENGSEL: Bente Lyon. Foto: Frode Hansen/VG
Tidligere bordellmamma Bente Lyon (48) må sone fem år i fengsel etter at Høyesterett mandag avviste hennes anke fra lagmannsretten.

Lyon ble funnet skyldig i medvirkning til smugling av narkotika fra Amsterdam til USA i fjor vår. Hun ble også kjent skyldig i å ha fremmet andres prostitusjon ved å ha organisert en bordell i Oslo fra 2000 til 2002.

I tingretten ble Lyon dømt til tre og et halvt år i fengsel for ha medvirket til smugling av 1,6 kilo kokain og 11.000 ecstasytabletter i november 2000. Medvirkningen gikk ut på at Lyon formidlet kontakter i Amsterdam og sørget for flybilletter til to personer som gjennomførte smuglingen. Hun anket til lagmannsretten, men der ble straffen forhøyet til fem års fengsel.

Under begge rettsrundene ble det spekulert i om smuglingen av narkotika til USA fra Europa egentlig dreide seg om heroin og ikke kokain, men det ble ikke funnet endelig bevist av flertallet i lagmannsretten.

Lyon anket straffeutmålingen til Høyesterett, men kjæremålsutvalget avviste saken fremmet. Dermed er dermed rettskraftig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks