Hovedinnhold

«Hoppemannen»: - Ikke noe seksuelt bak hoppingen

Dukket ikke opp i avhør tirsdag - Politiet vurderer etterlysning

I FREDRIKSTAD: «Hoppemannen» (30) skal i forrige uke ha tatt kontakt med to 12 år gamle gutter ved skaterampen på Cicignon skole i Fredrikstad. Han skal ha tilbudt dem mellom 200 og 1000 kroner for å hoppe på ham. Foto: www.f-b.no
I FREDRIKSTAD: «Hoppemannen» (30) skal i forrige uke ha tatt kontakt med to 12 år gamle gutter ved skaterampen på Cicignon skole i Fredrikstad. Han skal ha tilbudt dem mellom 200 og 1000 kroner for å hoppe på ham. Foto: www.f-b.no
(VG Nett) «Hoppemannen» (30) sier han har betalt over 50 personer til å hoppe på seg. 30-åringen avviser at det er noe seksuelt motiv bak hoppingen.

VET DU NOE? TIPS OSS!

- Når det gjelder spekulasjonene i media om at jeg gjør dette for å få noe seksuelt ut av det så er det totalt skivebom. Jeg er en snill mann og de som kjenner meg kan skrive under på dette. Jeg kunne ikke drømt om å ha noe seksuelle opplevelser med barn. Det blir bare helt feil, sier «Hoppemannen til Rana Blad.

VET DU NOE OM «HOPPEMANNEN»?
KONTAKT VG NETTS JOURNALIST HER.

30-åringen forteller at han de siste seks årene har betalt noen titalls tusen kroner til over 50 personer for at de skal hoppe på ham. Politiet flere steder i Norge har mottatt anmeldelser på grunn av 30-åringens noe spesielle oppførsel.

Særlig det at han kontakter mindreårige har mange foreldre reagert sterkt på. Senest i forrige uke ble han anmeldt av to mødre i Fredrikstad etter at han tok kontakt med barna deres med et ønske om at de hoppet på magen hans og sparke ham i ansiktet.

Bakgrunn:Politiet advarer mot «Hoppemannen»

Vurderer etterlysning

Politiet i Fredrikstad har bedt om bistand fra politiet i «Hoppemannens» hjemkommune Mo i Rana for å gjennomføre avhør knyttet til forholdene i Østfold.

- Han var innkalt til avhør her i dag, men han har foreløpig ikke dukket opp. Hvis han ikke gjør det må vi vurdere å etterlyse ham. Vi trenger å ta et avhør av ham slik at vi kan få en påtalemessig vurdering av det han driver med, sier konstituert stasjonssjef Åge Lian ved Mo i Rana politistasjon til VG Nett.

Les også:«Hoppemannen» herjer i Fredrikstad

Politiet i Mo i Rana har flere ganger tidligere vært i kontakt med 30-åringen. Så langt politiet vet, har ikke «Hoppemannen» skadet noen ennå.

- Men noen kan jo bli skadet, både han og de som hopper. Slik jeg forstår det er det snakk om ganske store høyder folk hopper fra. Adferden hans er meget spesiell, og hvis han ikke slutter så må vi sette en stopper for det, sier Lian.

Vil kutte ut barn

Til Rana Blad understreker 30-åringen at han ikke ønsker å skade noen, men at han har som mål å utfordre sin egen smertegrense.

- Dette foregår i kontrollerte former og det er aldri fare for at noen andre enn meg selv skal bli skadd. Jeg tenker selvfølgelig på dette før vi starter og ingen har kommet til skade ved å gjøre dette. Jeg jobber med meg selv og min egen smerte, og det er det, sier «Hoppemannen».

Han forstår foreldre som reagerer, og sier at han i fremtiden vil holde seg unna mindreårige og kun kontakte voksne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks